Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2009-38

ZK-05-2009-38.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíZK-05-2009-38
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k.ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila obec Vícenice se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky, které mají dotčeny stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice a současně uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Dle žádosti mají být stavbou dotčeny pozemky ve vlastnictví kraje, a to par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Dolních Lažan, obec Vícenice. Obec Vícenice má v úmyslu požádat na tuto akci o dotaci ze SZIF - Program rozvoje venkova. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky určené k realizaci stavby.
Pozemky, které mají být stavbou dotčeny, jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byly svěřeny do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Moravské Budějovice jsou pozemky vedeny na listu vlastnictví 96 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje po kladném stanovisku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Třebíč uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem části pozemků zastavěných stavbou a obec Vícenice se zaváže uvedené části pozemků přijmout do svého vlastnictví. V souladu s usnesením 1257/27/2009/RK je zveřejněn záměr darování části pozemků par. č. 476 a par. č. 508 v k.ú. Vícenice u Dolních Lažan, obec Vícenice.
Návrh usnesení předpokládá uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků zastavěných výše uvedenou stavbou do vlastnictví obce Vícenice a obec se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaUsnesením 1257/27/2009/RK Rada kraje souhlasila se stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice; rozhodla zveřejnit záměr darování částí pozemků par. č. 479 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice, zastavěných stavbou, jejímž investor je obec Vícenice a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na části pozemků, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice zastavěných stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice do vlastnictví obce Vícenice a obec se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
K plánované stavbě se dne 21. 8. 2009 kladně vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč, která uvádí, že po realizaci stavby je třeba řešit majetkové vypořádání s krajem Vysočina.
ODSH souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Vícenice smlouvu o budoucí darovací smlouvě na části pozemků, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků par. č. 476 a par. č. 508 v k. ú. Vícenice u Lažan, obec Vícenice zastavěných stavbou Zlepšení vzhledu obce - úprava veřejného prostranství - Vícenice do vlastnictví obce Vícenice a obec se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz