Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2009-30

ZK-02-2009-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíZK-02-2009-30
NázevMajetkoprávní příprava stavby II/409 Panské Dubenky, most, přeložka
Zpracoval P. Krepčík
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o majetkoprávní smlouvy k pozemkům dotčeným budoucí stavbou kraje. Kraj Vysočina bude v roce 2009 investorem stavby II/409 Panské Dubenky, most, přeložka. V této souvislosti je nutné s vlastníky pozemků dotčených budoucí stavbou přistoupit k majetkoprávnímu vypořádání tak, aby bylo možné požádat o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na předmětnou stavbu. Jedná se o výkupy pozemků trvale dotčených předmětnou stavbou. Na pozemky tvořící dočasný zábor stavby budou s vlastníky uzavřeny nájemní smlouvy.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt pozemky způsobem
a v rozsahu dle materiálu ZK-02-2009-30, př. 1 od jejich vlastníků, za ceny stanovené dohodou, tj. za 51,40 Kč/m2, což odpovídá ceně pozemku zastavěného silnicí v k.ú. Panské Dubenky podle platných oceňovacích předpisů (uvedená kupní cena bude v případě, že se na pozemku nachází trvalé porosty, zvýšena o cenu těchto porostů stanovenou podle těchto předpisů). Rozhodnutí o nabytí pozemků do vlastnictví kraje Vysočina je ve smyslu § 36 odst. 1 písm. a) zák. č. 129/2000 Sb. vyhrazenou pravomocí zastupitelstva kraje. Přehled vykupovaných pozemků zahrnuje pozemky trvale dotčené stavbou a pozemky stavbou znepřístupněné. Přehled neobsahuje dotčené pozemky ve vlastnictví Rybářství Telč, a.s.
Část budoucí stavby silnice je dle projektové dokumentace situovaná do prostoru současného rybníka Šerý , dle geometrického plánu č.102-3/2009 par. č. 556/3, který je ve vlastnictví Rybářství Telč, a.s. Souhlas se stavbou podmiňuje Rybářství Telč, a.s. dalšími podmínkami, mimo jiné i darováním pozemků pod novou hrází rybníka krajem Vysočina do vlastnictví Rybářství Telč, a.s. Vzhledem k tomu, že se kraj Vysočina nemůže v současné době smluvně zavázat k darování předmětných pozemků (nevlastní je), navrhuje odbor majetkový řešit majetkoprávní přípravu stavby vůči Rybářství Telč, a.s. až poté, co kraj Vysočina nabude do svého vlastnictví pozemky dle návrhu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o nabytí pozemků trvale dotčených stavbou.
StanoviskaRada kraje svým usnesením 0267/08/2009/RK doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt do vlastnictví kraje Vysočina pozemky pro stavbu II/409 Panské Dubenky, most, přeložka v rozsahu a za ceny dle materiálu RK-08-2009-14, př. 1 od vlastníků vedených v katastru nemovitostí v době uzavírání kupních smluv.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
Rozhoduje
nabýt do vlastnictví kraje Vysočina pozemky pro stavbu II/409 Panské Dubenky, most, přeložka v rozsahu a za ceny dle materiálu ZK-02-2009-30, př. 1 od vlastníků vedených v katastru nemovitostí v době uzavírání kupních smluv.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 8. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz