Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2009-58

ZK-01-2009-58.doc
Číslo materiálu58
Číslo jednacíZK-01-2009-58
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Luka nad Jihlavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátil městys Luka nad Jihlavou se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky, které mají dotčeny stavbami, jejichž výstavba či rekonstrukce se připravuje v roce 2009.
Městys má v úmyslu realizovat v roce 2009 následující stavby:
Obec Luka nad Jihlavou - ulice Osvobození - chodník ke koupališti
Městys Luka nad Jihlavou - ulice Osvobození - chodník pro pěší
Městys Luka nad Jihlavou - ulice Nová - bezbariérové propojení chodníků
Dle žádosti městyse mají být u všech těchto staveb dotčeny pozemky ve vlastnictví kraje, a to par. č. 1660/1, par. č. 1672/4 a 1672/1 (chodník ke koupališti), par. č. 1660/1 - (chodník pro pěší) a par. č. 1576/2 (propojení chodníků). Dle údajů katastru nemovitostí nejsou pozemky par. č. 1672/4 a par. č. 1672/1 ve vlastnictví kraje Vysočina, ale jedná se o pozemek městyse Luka nad Jihlavou a ČR - Zemědělské vodohospodářské správy Brno.
Městys Luka nad Jihlavou má v úmyslu požádat o dotaci na tyto akce ze SFDI. Podmínkou pro poskytnutí dotace je vlastnictví všech pozemků stavbou dotčených nebo uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na pozemky určené k realizaci stavby.
Pozemky, které mají být stavbami dotčeny, jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Jihlava, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byly svěřeny do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Jihlava jsou pozemky vedeny na listu vlastnictví 313 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje po kladném stanovisku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Jihlava uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření převést darem části pozemků zastavěných stavbou a městys Luka nad Jihlavou se zaváže uvedené části pozemků přijmout do svého vlastnictví.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků zastavěných výše uvedenými stavbami do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
StanoviskaUsnesením 0078/03/2009/RK rada kraje vyslovila souhlas se stavbami Obec Luka nad Jihlavou - chodník ke koupališti , Městys Luka nad Jihlavou - ulice Osvobození - chodník pro pěší a Městys Luka nad Jihlavou - ulice Nová - bezbariérové propojení chodníků , kterými budou dotčeny pozemky par. č. 1660/1 a par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou, rozhodla zveřejnit záměr darování částí pozemků par. č. 1660/1 a par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěných stavbami, jejichž investor je městys Luka nad Jihlavou a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou smlouvu o budoucí darovací smlouvě na části pozemků, ve které se kraj zaváže převést darem části pozemků par. č. 1660/1 a par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěných výše uvedenými stavbami do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
Ke všem plánovaným stavbám se kladně vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočina, provoz Jihlava, a to dne 7. 10. 2008 (chodník pro pěší, bezbariérové propojení chodníků) 7. 7. 2008 (chodník ke koupališti). Ve svých vyjádřeních souhlasí s převodem částí pozemků zastavěných chodníky do majetku městyse Luka nad Jihlavou.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže převést darem části pozemků par. č. 1660/1 a par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěných stavbami Obec Luka nad Jihlavou - ulice Osvobození - chodník ke koupališti , Městys Luka nad Jihlavou - ulice Osvobození - chodník pro pěší a Městys Luka nad Jihlavou - ulice Nová - bezbariérové propojení chodníků do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou a městys Luka nad Jihlavou se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz