Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2008-19

ZK-07-2008-19.doc  ZK-07-2008-19pr1.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíZK-07-2008-19
NázevSmlouva o společném postupu mezi Vysočinou a Městem Žďár nad Sázavou, pokládka optického kabelu metropolitní sítě MAN Žďár nad Sázavou
Zpracoval R. Brychta, P. Pavlinec
Předkládá Z. Ryšavý
Počet příloh
Popis problémuRealizací projektu krajské optické páteřní sítě ROWANet došlo k připojení VOŠ a SPŠ Ždár nad Sázavou, detašovaného pracoviště krajského úřadu, ÚP/SSP JI, MěÚ Ždár nad Sázavou, Správy a údržby silnic a veřejného hotspotu. Poslední míle připojení od koncového bodu Rowanetu v budově MěÚ jsou většinově realizovány s využitím metropolitní sítě (MAN) v majetku Města Žďár nad Sázavou a to v souladu s partnerskou smlouvou uzavřenou mezi Městem Ždár nad Sázavou a Vysočinou, schválenou usnesením 252/04/2004 ZK. Bohužel bezdrátová technologie poslední míle nedostačuje zejména svojí kapacitou a částečně i spolehlivostí a velmi rychle zastarává.
Návrh řešení OI doporučuje opustit nedostačující bezdrátové spoje a přeorientovat se na perspektivní technologii optického vlákna. Pokládka optických kabelů je samozřejmě finančně náročnou investicí - aby došlo k co nejefektivnějšímu využití finančních prostředků navrhujeme smlouvu o společném postupu dle materiálu ZK-07-2008-19-pr1 a následně i po podpisu smlouvy i zakázku malého rozsahu společně s Městem Žďár nad Sázavou. Dojde tedy ve své podstatě ke sdílení optického kabelu a to zejména v páteřních (společných) trasách s důrazem na minimalizaci nákladů. Taktéž dojde k rozšíření možnosti připojení i pro další subjekty v současnosti bez možnosti připojení na optiku.

OI odhaduje finanční náročnost do 1 milionu korun, celkový počet koncových bodů na optickém vlákně na >=10, realizaci formou 2 až 3 veřejných zakázek rozloženou do 2 až 3 let. Náklady na výstavbu na straně kraje budou hrazeny z navrhovaného rozpočtu kapitola Informatika, náklady výstavby sítě ROWANet.

Rada kraje Vysočina na základě svého usnesení číslo 1602/35/2008/RK ze dne 2. 12. 2008 doporučila Zastupitelstvu kraje schválit smlouvu o společném postupu - uvedenou v příloze č. 1 tohoto materiálu - na jejímž základě dojde k vypsání zakázky malého rozsahu.
StanoviskaOSŘKŽÚ, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.

Odbor majetkový nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o společném postupu dle materiálu ZK-07-2008-19, př. 1 a
schvaluje
vypsání veřejné zakázky malého rozsahu odborem informatiky v součinnosti s MěÚ Žďár nad Sázavou.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz