Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2008-76

ZK-05-2008-76.doc
Číslo materiálu76
Číslo jednacíZK-05-2008-76
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek - Činnost regionální správy
Zpracoval Z. Berka
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na provedení rozpočtové opatření umožňujícího zajistit demolici budov v areálu bývalých Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě.
Kraj Vysočina získal darovací smlouvou č. 61835 1967, ze dne 4. 7. 2006 od ČR - Ministerstva Obrany objekty a pozemky v areálu bývalých kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě.
Kupní smlouvou ze dne 23. 7. 2007, Kraj Vysočina odprodal Všeobecné zdravotní pojišťovně ČR část pozemků a staveb ve výše zmíněném areálu (schváleno zastupitelstvem kraje usnesením 0573/09/2006/ZK). Dle čl. II bodu 8, výše uvedené kupní smlouvy, se kraj Vysočina zavázal, že po získání stavebního povolení vybuduje na své náklady propojovací komunikaci mezi ulicí Ke Skalce a ulicí Bratří Čapků v termínu nejpozději do právní moci kolaudace sídla krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny v Jihlavě. Pro splnění tohoto závazku je nutné v rámci územní přípravy odstranit stávající objekty, nacházející se v místě trasy budoucí komunikace. Jedná se o odstranění 5 objektů, které se částí nacházejí přímo v trase budoucí komunikace Další 3 objekty se nacházejí v severní části areálu, nejsou rovněž využívány a jsou určeny k demolici pro územní přípravu dalších investičních záměrů souvisejících se sídlem kraje. V této části území je umístěn stávajícího sdělovací kabel ve vlastnictví Armády ČR a je nutné ho vymístit z budovy bývalého štábu a přeložit na hranici zájmového území. Odstraněním všech výše uvedených objektů dojde k situaci, kdy areál již nebude muset být střežen hlídací službou a dojde k úspoře finančních prostředků ve výši cca. 65 tis. Kč/ kalendářní měsíc.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje provést odstranění - demolici všech 8 objektů a přeložit armádní sdělovací kabel. Toto řešení zajistí územní přípravu pro výstavbu propojovací komunikace mezi ulicí Ke Skalce a ulicí Bratří Čapků a pro další investiční aktivity v severní části areálu bývalých Kasáren Otakara Jaroše.
Schválený rozpočet Kraje Vysočina, pro rok 2008, neuvažoval s výše popsanými aktivitami, a proto požadované finanční prostředky neobsahuje. Řešení se nabízí ve formě využití nedočerpané účelové dotace Ministerstva financí určené na pořízení sídla kraje. Nevyčerpaný zůstatek dotace byl vždy převeden do Fondu strategických rezerv (dále jen FSR). K 31. 12. 2007 činil tento zůstatek ve FSR cca 16 234 tis. Kč
Odbor majetkový navrhuje schválit převod peněžních prostředků z FSR a navýšit tak rozpočet kapitoly Nemovitý majetek o částku 16 234 tis. Kč za účelem financování aktivit týkajících se sídla kraje.
StanoviskaRada kraje, usnesením 1191/27/2008/RK, doporučila zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků ve výši 16 234 tis. Kč z Fondu strategických rezerv do rozpočtu kraje na rok 2008, kapitoly Nemovitý majetek, § 6172 Činnost regionální správy (ÚZ 98712) za účelem financování aktivit týkajících se sídla kraje.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků ve výši 16 234 tis. Kč z Fondu strategických rezerv do rozpočtu kraje na rok 2008, kapitoly Nemovitý majetek, § 6172 Činnost regionální správy (ÚZ 98712) za účelem financování aktivit týkajících se sídla kraje.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín říjen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz