Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2008-129

ZK-05-2008-129.doc  ZK-05-2008-129pr1.doc  ZK-05-2008-129pr2.tif
Číslo materiálu129
Číslo jednacíZK-05-2008-129
NázevProjekt ICHNOS Plus - návrh na účast Vysočiny v projektu
Zpracoval29 Projekt ICHNOS Plus - návrh na účast Vysočiny v projektu pro: jednání zastupitelstva kraje č. 5/2008 dne 16. 9. 2008 zpracovali: V. Jáchim, P. Pavlinec
Předkládá J. Hulák
Počet příloh
Popis problémuV dubnu 2007 byl oficiálně ukončen projekt ICHNOS financovaný z programu Interreg IIIC, do kterého byl kraj Vysočina zapojen jako partner prostřednictvím odborů informatiky a regionálního rozvoje. Ve stejném roce byl vyhlášen nástupnický program Interreg IVC, do kterého byl připraven projekt, který rozvíjí výstupy předchozí mezinárodní spolupráce a zároveň rozšiřuje partnerství do dalších evropských regionů. Více o projektu ICHNOS Plus naleznete v příloze č. 1 materiálu. Tento projektový záměr byl sekretariátem programu Interreg IVC schválen a doporučen k realizaci od roku 2008 do roku 2010. Více v příloze č. 2. (ta je pouze v AJ verzi, sekretariát Interreg4C sděluje vedoucímu partnerovi, že všechny podmínky byly splněny a projekt je tímto schválen k realizaci).

Projektové aktivity by měly být zahájeny prvními schůzkami již v září 2008 s tím, že Ancitel Sardegna jako vedoucí partner paralelně vyjednává a připravuje veškeré smluvní podklady. Ty budou po předcházejících zkušenostech z EU projektů k dispozici během 3. či 4. čtvrtletí roku 2008.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že kraj Vysočina je jedním z klíčových partnerů projektu ICHNOS Plus, je nezbytné, aby v případě zájmu na této mezinárodní spolupráci projektový tým disponoval částí finančních prostředků na pokrytí aktivit realizovaných v roce 2008. Proto v současné době žádáme o schválení vstupu kraje Vysočina do projektu ICHNOS Plus a zároveň o převod finančních prostředků na zvláštní účet projektu z FSR kraje Vysočina dle postupu uvedeného v návrhu usnesení (částka odpovídá výši rozpočtu projektu pro Vysočinu v CZK).
Ve chvíli, kdy budou připraveny všechny smluvní podklady, bude osloveno zastupitelstvo kraje se žádostí o schválení těchto dokumentů.
StanoviskaOdbor ekonomický: Uvedený projektový záměr není zahrnut v rozpočtovém výhledu na roky 2009 - 2011, v případě schválení zastupitelstvem kraje bude založen zvláštní účet a podle potřeby převáděny finanční prostředky z Fondu strategických rezerv. Ekonomický odbor souhlasí s návrhem usnesení.

Odbor regionálního rozvoje nemá připomínek k předkládanému materiálu. Zástupci odboru regionálního rozvoje se podíleli na realizaci předcházejícího projektu ICHNOS a vzhledem k realizovaným aktivitám, jejichž pokračování a kvalitativní rozvoj se očekává od účasti kraje Vysočina v projektu ICHNOS Plus, odbor regionálního rozvoje tento projekt vítá a podporuje.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
* vstup kraje Vysočina do projektu ICHNOS Plus;
* převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv ve výši max. 4 703 tis Kč. na zvláštní účet určený na financování projektu ICHNOS Plus, s tím že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu;
ukládá
odboru informatiky po obdržení smluvních podkladů k projektu připravit podkladový materiál pro zastupitelstvo kraje.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz