Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2008-67

ZK-04-2008-67.doc  ZK-04-2008-67pr1.tif
Číslo materiálu67
Číslo jednacíZK-04-2008-67
NázevŽádost Města Třebíč o poskytnutí dotace na realizaci protipovodňového opatření "Jihlava, Třebíč - zkapacitnění koryta II. etapa"
Zpracoval P. Bureš, J. Mikyna, R. Zvolánek
Předkládá I. Rohovský
Počet příloh
Popis problémuMěsto Třebíč požádalo dne 14. 05. 2008 kraj Vysočina o poskytnutí dotace na realizaci protipovodňového opatření "Jihlava, Třebíč - zkapacitnění koryta II. etapa" ve výši 4 mil. Kč, přičemž předpokládané celkové náklady stavby činí 160 mil. Kč. Investorem a žadatelem o dotaci z Ministerstva zemědělství (program Prevence před povodněmi II.) je Povodí Moravy, s.p., který požádal Město Třebíč o spolufinancování ve výši 5 % celkových nákladů stavby, tj. 8 mil. Kč (viz příloha č. 1 tohoto materiálu).
Návrh řešení Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství je názoru, že v daném případě není splněno žádné z kritérií stanovených "Kritérii pro posuzování žádostí obcí o poskytnutí dotace nebo půjčky" kraje Vysočina. Rozpočet kraje Vysočina nepočítá s dotacemi obcím na úhradu nákladů na realizaci protipovodňových opatření. Kraj nemá dotační titul na podporu realizace staveb v této oblasti. V roce 2006 Město Třebíč obdrželo dotaci ve výši 200 tis. Kč z rozpočtu kraje Vysočina na podporu zpracování projektové dokumentace protipovodňových opatření podle platných Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na studie a projektové dokumentace opatření k ochraně před povodněmi.
Vzhledem k výše uvedenému odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství navrhuje neposkytnout dotaci Městu Třebíč z rozpočtu kraje na realizaci protipovodňového opatření "Jihlava, Třebíč - zkapacitnění koryta II. etapa".
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.

Usnesením 0748/19/2008/RK ze dne 10. 6. 2008 rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout neposkytnout dotaci Městu Třebíč z rozpočtu kraje na realizaci protipovodňového opatření "Jihlava, Třebíč - zkapacitnění koryta II. etapa".
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
neposkytnout dotaci Městu Třebíč z rozpočtu kraje na realizaci protipovodňového opatření "Jihlava, Třebíč - zkapacitnění koryta II. etapa".
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 30. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz