Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2008-49

ZK-04-2008-49.doc  ZK-04-2008-49pr1.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíZK-04-2008-49
NázevŽádost o zajištění prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá V. Kodet
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina obdržel žádost města Havlíčkův Brod o zajištění finančních prostředků ze SFDI ve výši 14 000 000 Kč na opravu místní komunikace ul. Vagónova. Tato ulice měla být původně po výstavbě bytových domů v lokalitě Na Výšině demolována, ale k demolici již nedošlo a komunikace je po velké zátěži při výstavbě v havarijním stavu. Dále byla předložena žádost města Ledeč nad Sázavou o zajištění finančních prostředků ze SFDI ve výši 14 000 000 Kč na opravu místních komunikací - ulice Nádražní a ulice J. Haška. Tyto komunikace byly využívány jako objízdné trasy při rekonstrukci silnic II/130, II/339 a mostu přes řeku Sázavu.
Návrh řešení Kraj Vysočina neposkytuje ze svého rozpočtu finanční prostředky na opravu místních komunikací. Jednalo by se o nesystémový krok, neboť finanční prostředky kraje Vysočina jsou využívány pouze na opravy komunikací II. a III. tříd v jeho vlastnictví.
Návrh usnesení předpokládá schválit poskytnutí finančních prostředků městu Havlíčkův Brod a městu Ledeč nad Sázavou na opravu komunikací dle materiálu ZK-04-2008-49, př. 1 z kapitoly Doprava, a to pouze za podmínky převodu finančních prostředků ze SFDI ve stejné výši do rozpočtu kraje a současně za jejich využitelnosti na opravu komunikací ve vlastnictví kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický - předložený materiál neřeší rozpočtové opatření, které bude muset být zpracováno po obdržení finančních prostředků ze SFDI. Dále k předloženému materiálu nemáme připomínky s tím, že musí být dodrženo:
1. přijetí finančních prostředků od SFDI
2. využitelnost poskytnutých prostředků ze SFDI na opravy komunikací ve vlastnictví kraje
Rada kraje usnesením 0800/19/2008/RK vzala na vědomí žádosti města Havlíčkův Brod a Ledeč nad Sázavou a doporučila zastupitelstvu kraje poskytnout finanční prostředky městu Havlíčkův Brod a městu Ledeč nad Sázavou na opravu komunikací dle materiálu
ZK-04-2008-49, př. 1 z kapitoly Doprava, a to pouze za podmínky převodu finančních prostředků ze SFDI ve stejné výši do rozpočtu kraje a současně za jejich využitelnosti na opravu komunikací ve vlastnictví kraje
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
poskytnout finanční prostředky městu Havlíčkův Brod a městu Ledeč nad Sázavou na opravu komunikací dle materiálu ZK-04-2008-49, př. 1 z kapitoly Doprava, a to pouze za podmínky převodu finančních prostředků ze SFDI ve stejné výši do rozpočtu kraje a současně za jejich využitelnosti na opravu komunikací ve vlastnictví kraje.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz