Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2008-04

ZK-04-2008-04.doc  ZK-04-2008-04pr1.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíZK-04-2008-04
NázevNávrh Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro udělování ceny kraje Vysočina ve formě "Záslužné medaile kraje Vysočina"
Zpracoval Z. Čech, K. Kotrba, J. Slámečka
Předkládá M. Vystrčil
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina od vzniku v roce 2000 svým působením, existencí a činností posbíral celou řadu zkušeností a zpětných vazeb v mnoha oblastech. Jednou ze zpětných vazeb, které vnímáme, je potřeba a zároveň snaha oceňování lidí, kteří jsou v něčem výjimeční, úspěšní nebo se zasloužili o rozvoj a dobré jméno kraje Vysočina. V rámci aktivit, kterými se kraj Vysočina snaží takto významné osoby ocenit je například systém udílení medailí kraje Vysočina, který byl schválen zastupitelstvem kraje 25. 3. 2008. Kromě tohoto nejvyššího ocenění kraje, by bylo vhodné vytvořit samotný systém oceňování osob z oblasti Integrovaného záchranného systému kraje Vysočina.
Návrh řešení Na základě výše uvedeného připravil Odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu ve spolupráci s Odborem sekretariátu hejtmana návrh Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro udělování ceny kraje Vysočina ve formě "Záslužné medaile kraje Vysočina" Základním cílem vytvoření tohoto samostatného systému oceňování je uznání aktivní činnosti, která je zaměřena na ochranu životů, zdraví a majetku občanů.
Podrobné informace o smyslu a účelu udělování Záslužných medailí a jejich provedení jsou uvedeny v zásadách, viz mat. ZK-04-2008-04, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro udělování ceny kraje Vysočina ve formě "Záslužné medaile kraje Vysočina" - dle materiálu ZK-04-2008-04, př. 1.
Odpovědnosts odbor sekretariátu hejtmana
Termín 24. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz