Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2008-59

ZK-03-2008-59.doc  ZK-03-2008-59pr1.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíZK-03-2008-59
NázevZměna Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval P. Bureš, I. Olšanová
Předkládá I. Rohovský
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení celkem 6-ti žádostí obcí o změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen "PRVKUK"). Žádosti lze rozdělit na dvě oblasti, jedna se týká doplnění navržených opatření vyvolaného především rozvojem jednotlivých obcí a tím zvýšenou potřebou realizovat jednotlivá požadovaná opatření, se kterými PRVKUK nepočítal. Druhá oblast se týká změn navržených opatření, neboť při zpracování projektových dokumentací bylo navrženo ekonomicky výhodnější řešení.
Podle ustanovení § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích), ve znění pozdějších předpisů kraj v samostatné působnosti zajišťuje zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizací pro své území a schválí ho nejdéle na dobu 10 let.
PRVKUK byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje podané žádosti obcí o změnu PRVKUKu. Z podaných žádostí byl vypracován přehledný materiál.
O vyjádření bylo požádáno Ministerstvo zemědělství ČR, které bylo spoluobjednatelem PRVKUKu a je ústředním orgánem na úseku vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu. Ministerstvo zemědělství ČR ve svém stanovisku, které Krajský úřad kraje Vysočina obdržel dne 25. 4. 2008, sdělilo, že nemá zásadní připomínky k navrhovaným změnám.
Návrh řešení Žádosti o změnu schváleného PRVKUK předložily obec Milešín (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Skorotice (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), městys Jimramov, místní části Ubušín, Trhovnice a Jimramov (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), město Pacov, místní část Jetřichovec (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Otín, místní části Otín a Pohořílky (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou) a město Havlíčkův Brod, místní část Termesivy (změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod).

Po posouzení předložených žádostí krajským úřadem, odborem lesního a vodního hospodářství a zemědělství a s přihlédnutím ke všem skutečnostem byly doporučeny ke schválení žádosti uvedené v příloze č. 1 předkládaného materiálu.

Podrobné zdůvodnění a posouzení je uvedeno v příloze č. 1 tohoto materiálu:
Posouzení krajského úřadu ke změnám PRVKUK.
StanoviskaRada kraje materiál projednala na svém zasedání č. 14/2008 dne 29. 04. 2008 a doporučila zastupitelstvu kraje usnesením č. 0558/14/2008/RK ke schválení změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu ZK-03-2008-59, př. 1.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu ZK-03-2008-59, př. 1.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 15. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz