Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2008-70

ZK-02-2008-70.doc
Číslo materiálu70
Číslo jednacíZK-02-2008-70
NázevNávrh na rozpočtové opatření na kapitole Nemovitý majetek mezi akcemi "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" a "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely"
Zpracoval M. Brož, E. Jozífek
Předkládá J. Vondráček, M. Houška
Počet příloh
Popis problémuObsahem předkládaného materiálu k projednání do Zastupitelstva kraje Vysočina je provedení rozpočtové změny v rozpočtu roku 2008 - převod 19 mil. Kč z akce "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" na akci "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely".

V rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 byla schválena finanční částka 20 mil. Kč na zahájení rekonstrukce objektu Domova důchodců Ždírec, příspěvkové organizace. Po vypracování investičního záměru, z charakteru a rozsahu prací vyplynulo, že tyto stavební práce není možno provádět etapově a za obydleného stavu. Rekonstrukci bude nutné provést najednou při vyklizeném objektu.
Na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" bylo rozhodnuto podat žádost o registraci akce v ISPROFIN - o tomto rozhodla Rada kraje Vysočina již svým usnesením 0386/11/2007/RK. V současné době jsou na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" zpracovány všechny potřebné podklady pro podání žádosti o dotaci ze státního rozpočtu a o registraci akce v ISPROFIN. Žádost o registraci akce v ISPROFIN bude podána na MPSV v Praze v termínu do 15. března 2008 s tím, že by vlastní výstavba a případné spolufinancování z prostředků MPSV a kraje Vysočina bylo zahájeno v roce 2010 s termínem dokončení 2012.
Odhad nákladů stavební akce činí 63 mil. Kč. Z toho 14,9 mil. Kč činí předpokládaná vlastní účast kraje.
V souvislosti s připravovanou realizací akce "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" schválila rada kraje svým usnesením č. 1521/32/2007/RK stavební záměr na akci "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely", která je pro potřeby zdravotnictví nevyužívaná a dále již nevyužitelná. Cílem je využití této budovy pro sociální účely. Pavilon A bude po rekonstrukci a modernizaci, podle předběžně zpracované studie, sloužit jako domov pro seniory s kapacitou 44 lůžek v lůžkové části + 4 dvoulůžkové pokoje hospicové péče, tzn. celkem 48 klientů. Zahájení rekonstrukce je plánováno na druhé pololetí roku 2008, dokončení stavby pak v průběhu roku 2009. Tímto vznikne nová kapacita lůžek poskytujících sociální služby určená pro oblast Havlíčkobrodska s možným přechodným využitím při řešení snížení kapacit při přestěhování obyvatel Domova pro seniory Velké Meziříčí (během výstavby nového objektu domova pro seniory) a přestavbě Domova důchodců Ždírec.
Rada kraje Vysočina svým usnesením č. 0149/04/2008/RK vzala na vědomí informaci o přípravě přestavby pavilonu A v Nemocnici Havlíčkův Brod na domov pro seniory.
Zastupitelstvo kraje Vysočina svým usnesením 0045/01/2008/ZK vzalo na vědomí informaci o přípravě přestavby pavilonu A v Nemocnici Havlíčkův Brod na domov pro seniory.
Náklady přestavby v roce 2008 bude možné krýt přesunutím částky 19 mil. Kč rozpočtované na nerealizovanou akci Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce. Finanční krytí dokončení záměru, jehož náklady jsou odhadnuty na 77 mil. Kč, bude nezbytné zabezpečit v rozpočtu kraje na rok 2009 v návaznosti na vysoutěženou cenu stavby s případným využitím úvěrového rámce kraje Vysočina.
Návrh řešení Pro zajištění I. etapy přestavby pavilonu A v Nemocnici Havlíčkův Brod na domov pro seniory navrhuje Odbor sociálních věcí a zdravotnictví, v úzké spolupráci s Odborem majetkovým, převést v rozpočtu roku 2008 schválené finanční prostředky z akce "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" na akci "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely".
Ze schválené částky v rozpočtu roku 2008 na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" ve výši 20 mil. Kč navrhujeme převést na akci "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely" 19 mil. Kč a 1 mil. Kč ponechat i nadále v roce 2008 na akci "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" na zajištění financování zpracování projektové dokumentace.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení. Obě akce "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely" a "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" jsou zařazeny ve schváleném rozpočtu kraje na rok 2008 v kapitole Nemovitý majetek na položce Investice v sociálních věcech.

Rada kraje Vysočina doporučila svým usnesením číslo 0343/09/2008/RK
Zastupitelstvu kraje Vysočina schválit rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice v sociálních věcech, § 4357 Domovy, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 spočívající ve zvýšení rozpočtu akce "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely" o částku 19 000 tis. Kč a snížení rozpočtu akce "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" o stejnou částku.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice v sociálních věcech, § 4357 Domovy, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 spočívající ve zvýšení rozpočtu akce "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely" o částku 19 000 tis. Kč a snížení rozpočtu akce "Domov důchodců Ždírec - rekonstrukce" o stejnou částku.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, majetkový odbor, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz