Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2008-69

ZK-02-2008-69.doc  ZK-02-2008-69pr1.doc
Číslo materiálu69
Číslo jednacíZK-02-2008-69
NázevZměna Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval P. Bureš, I. Olšanová
Předkládá I. Rohovský
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení celkem 19-ti žádostí obcí o změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen "PRVKUK").
Podle ustanovení § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů kraj v samostatné působnosti zajišťuje zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizací pro své území a schválí ho nejdéle na dobu 10 let.
PRVKUK byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje podané žádosti obcí o změnu PRVKUKu. Z podaných žádostí byl vypracován přehledný materiál.
O vyjádření bylo požádáno Ministerstvo zemědělství ČR, které bylo spoluobjednatelem PRVKUKu a je ústředním orgánem na úseku vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu. Ministerstvo zemědělství ČR ve svém stanovisku, které Krajský úřad kraje Vysočina obdržel dne 11.3.2008, sdělilo, že nemá zásadní připomínky k navrhovaným změnám.
Návrh řešení Žádosti o změnu schváleného PRVKUK předložily obec Útěchovice pod Stražištěm (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Číhalín (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Mnich (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Pavlov pro místní části Bezděkov a Stajiště (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Vysoká (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Květinov pro místní části Květinov a Kvasetice (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Michalovice (změna technického řešení zásobování pitnou vodou), obec Kozlov, obec Vysoké Studnice a obec Velký Beranov (změna technického řešení odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Krasonice (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Kojčice (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou a změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Javorek (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Obyčtov (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obec Senožaty (změna technického řešení v oblasti v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Bory (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou a změna technického řešení v oblasti odkanalizování a čištění odpadních vod), obec Věžnička (změna technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou) a obce Římov a Čáslavice (změna technického řešení odkanalizování a čištění odpadních vod.

Po posouzení předložených žádostí krajským úřadem, odborem lesního a vodního hospodářství a zemědělství a s přihlédnutím ke všem skutečnostem byly doporučeny ke schválení žádosti uvedené v příloze č. 1 předkládaného materiálu.

Podrobné zdůvodnění a posouzení je uvedeno v příloze č. 1 tohoto materiálu:
Posouzení krajského úřadu ke změnám PRVKUKu
StanoviskaRada kraje materiál projednala na svém zasedání č. 09/2008 dne 11. 03. 2008 a doporučila zastupitelstvu kraje usnesením č. 0334/09/2008/RK ke schválení změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu ZK-02-2008-69, př. 1.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu ZK-02-2008-69, př. 1.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 30. 4. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz