Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2008-39

ZK-02-2008-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíZK-02-2008-39
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek
Zpracoval P. Kolář
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh rozpočtového opatření k finančnímu dokrytí akce zařazené v rozpočtu kraje.
Usnesením 0577/13/2006/RK rada kraje schválila stavební záměr "Obchodní akademie a Integrovaná střední škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 - Vestavba podkroví a změny vnitřní dispozice". Cílem záměru je soustředění teoretické výuky do budovy na ulici Bratříků, praktického vyučování do areálu Kyjovská a opuštění budovy U trojice, která je ve vlastnictví města Havlíčkův Brod. Následně při přípravě podkladů pro projektové řešení a jednáních s projektovou organizací, orgány státní správy, uživatelem a investorem byl učiněn závěr, že stávající záměr využití podkroví pro vestavbu je technologicky velmi náročný na provádění a ekonomicky ne příliš výhodný. Po provedení navržených úprav by nebylo možné v podkroví umístit všechny požadované prostory. Vzhledem k využitelnosti prostoru se výhodnějším řešením jevilo provést nástavbu celého 4. nadzemního podlaží. Toto řešení umožní využít celý půdorys objektu v rozsahu 660 m2. Rada kraje následně usnesením 0776/19/2007/RK schválila změnu stavebního záměru "Obchodní akademie a Integrovaná střední škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 - Vestavba podkroví a změny vnitřní dispozice" na "Obchodní akademie a Integrovaná střední škola Havlíčkův Brod, Bratříků 851 - Nástavba 4. nadzemního podlaží a změny vnitřní dispozice". Odhadované náklady stavby se zvýšily na 14 mil. Kč, přičemž při stanovení jejich výše se vycházelo ze známých skutečností (rozpracovány byly pouze základní dispozice) a objemového propočtu nákladů. Stavba je zařazena v rozpočtu kraje pro rok 2008 v objemu 15 mil. Kč pod názvem "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - Vestavba podkroví a úpravy 1. NP" OM zajistil zpracování projektové dokumentace. Z důvodů požadavků na požární zabezpečení a požární odvětrání prostor celého objektu, zajištění přístupu osob s omezenou pohyblivostí, konkrétního statického řešení budovy spočívajícího v příčném a obvodovém ztužení budovy ocelovými rámy a dalšími souvisejícími pracemi došlo k nepředpokládanému zvýšení rozpočtových nákladů stavby (cena rozpočtu z projektové dokumentace je ve výši 23,7 mil. Kč). Na základě dokončené projektové zadávací dokumentace bylo zahájeno výběrové řízení na veřejnou zakázku na stavební práce. Po otevření obálek s nabídkami je možné předpokládat realizační cenu na úrovni 17,8 mil. Kč.
Návrh řešení OM navrhuje rozpočtovým opatřením dokrýt předpokládané náklady stavby. Po zvýšení finančního krytí akce bude možné rozhodnout o nejvhodnější nabídce a zajistit realizaci akce. Realizací budou naplněny cíle stavebního záměru, vytvoření podmínek pro soustředění teoretické výuky do budovy na ulici Bratříků a vytvoření podmínek potřebných pro její kvalitní zajištění.
Návrh usnesení předpokládá schválit rozpočtové opatření ve výši 3 mil. Kč
StanoviskaRada kraje usnesením 0311/09/2008/RK rozhodla změnit název akce zařazené v rozpočtu kraje na kapitole Nemovitý majetek, položka Investice ve školství z "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - Vestavba podkroví a úpravy 1. NP" na "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - stavební úpravy II. etapa" a doporučila zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, rozpočtu akce "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - stavební úpravy II. etapa" o částku 3 000 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Nespecifikovaná rezerva o stejnou částku.
Odbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení. Aktuální stav položky Nespecifikovaná rezerva ke dni 6. 3. 2008 činí 98 000 tis. Kč.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, rozpočtu akce "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - stavební úpravy II. etapa" o částku 3 000 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Nespecifikovaná rezerva o stejnou částku.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín 4. 4. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz