Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2008-32

ZK-02-2008-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíZK-02-2008-32
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytnou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, kterou se soukromý investor stavby zaváže, že část nově vybudované silnice III/4056 v k.ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytnou bezplatně převede do vlastnictví kraje.
Usnesením 1435/30/2007/RK vydala rada kraje souhlas se stavbou "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov", kterou bude dotčen pozemek kraje par. č. 977/1 v k.ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytnou, obec Chlístov za předpokladu, že tato stavba bude prováděna na náklady soukromého investora a po její realizaci bude nově vybudovaná část silnice bezúplatně převedena do vlastnictví kraje, rozhodla uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina jako vlastníkem dotčeného pozemku a společností CIPRES FILTER BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno,IČ: 469 76 531, jako investorem, zakládají právo investora realizovat stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" na pozemku par. č. 977/1 v k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a společnosti CIPRES FILTR BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531, kterou se investor zaváže vybudovanou stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" bezplatně převést do vlastnictví kraje Vysočina. Odstraněním bodové závady má dojít ke zlepšení úseku silnice III/4056, jak je uváděno ve smlouvě o budoucí smlouvě uzavřené mezi obcí Chlístov a soukromým investorem.
Nepojmenovaná smlouva byla se společností CIPRES FILTR BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno uzavřena v listopadu 2007 a byla předložena jako jeden z dokladů pro územní a stavební řízení na výše uvedenou stavbu. Smlouva jako jedno z ustanovení obsahovala ujednání, a to v souladu se znění výše uvedeného usnesení, že bude uzavřena smlouva o budoucí darovací smlouvě mezi společností CIPRES FILTR BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno a krajem Vysočina, v níž bude řešen bezúplatný převod nově vybudované části silnice III/4065 z vlastnictví této společnosti do vlastnictví kraje.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, v níž se investor zaváže, že po realizaci stavby "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" převede nově vybudovanou část silnice III/4056, včetně všech součástí a příslušenství ze svého vlastnictví do vlastnictví kraje.
Soukromý investor svými nemovitostmi sousedí s pozemkem par. č. 977/1, na kterém je vybudována silnice III/4056 a má zájem o odklonění stávající silnice od jeho nemovitostí.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací mezi společností CIPRES FILTR BRNO s.r.o., Rebešovická 13, Brno, na straně budoucího dárce a krajem Vysočina jako budoucím obdarovaným, v níž se budoucí dárce zaváže vybudovanou stavbu bezplatně převést do vlastnictví kraje.
StanoviskaUsnesením 1435/30/2007/RK rada kraje souhlasila se stavbou "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov", kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví kraje par. č. 977/1 v k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou, obec Chlístov za předpokladu, že tato stavba bude prováděna na náklady soukromého investora a po její realizaci bude nově vybudovaná část silnice bezúplatně převedena do vlastnictví kraje; rozhodla uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina jako vlastníkem dotčeného pozemku a společnosti CIPRES FILTR BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531 jako investorem zakládají právo investora realizovat stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" na pozemku par. č. 977/1 v k. ú. Chlístov u Rokytnice nad Rokytou;
doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a společnosti CIPRES FILTR BRNO s. r.o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531, kterou se investor zaváže vybudovanou stavbu "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" bezplatně převést do vlastnictví kraje Vysočina.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč vydala dne 14. 3. 2007 souhlas se stavbou Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov, kde uvádí, že podání žádosti o stavební povolení a následné majetkové vypořádání včetně zařazení do silniční sítě provede investor na svoje náklady.
ODSH souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací mezi společností CIPRES FILTR BRNO s. r. o., Rebešovická 13, Brno, IČ: 469 76 531 a krajem Vysočina, v níž se tato společnost jako investor stavby "Odstranění bodové závady silnice III/4056 v obci Chlístov" zaváže po realizaci stavby a její kolaudaci bezúplatně tuto stavbu převést do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz