Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2008-31

ZK-02-2008-31.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíZK-02-2008-31
NázevNabytí nemovitého majetku bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod pozemku ze správy PF ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1.
Zákon č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu ČR, v platném znění umožňuje dle § 2 odst. 6 bezúplatný převod nemovitého majetku do vlastnictví kraje v případě, že nemovitosti jsou potřebné pro činnost školy nebo školského zařízení. Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1, Nová Ves u Chotěboře 1 potřebuje ke své činnosti pozemek parcelu č. 2041 o výměře 6294 m2, v obci a k. ú. Nová Ves u Chotěboře. Pozemek je součástí oploceného areálu dětského domova, tvoří jeden funkční celek s nemovitostmi ve vlastnictví kraje Vysočina užívanými dětským domovem a je využíván jeho klienty.
Sekce správy nemovitostí Pozemkového fondu ČR v Praze dopisem ze dne 27. 5. 2003 oznámila, že ke schválení žádostí o bezúplatný převod nemovitostí do vlastnictví kraje v presidiu PF ČR, je třeba doložit stanovisko zastupitelstva kraje potvrzující, "že nemovitosti požadované pro činnost předškolních zařízení, škol a školských zařízení zřízených krajem Vysočina a zařazených do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, jsou pro tyto subjekty nezbytné a že převod nemovitostí pro tyto subjekty je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje" (dále jen "stanovisko zastupitelstva kraje").
Návrh řešení Odbor majetkový na základě požadavku Pozemkového fondu ČR o doložení stanoviska zastupitelstva kraje navrhuje vydat požadované stanovisko.
StanoviskaRada kraje usnesením 0258/08/2008/RK doporučila zastupitelstvu kraje na základě požadavku Pozemkového fondu ČR vydat toto stanovisko: "Zastupitelstvo kraje Vysočina potvrzuje, že pozemek par. č. 2041 o výměře 6294 m2, v obci a k. ú. Nová Ves u Chotěboře požadovaný k bezúplatnému převodu z Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost příspěvkové organizace Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1, zařazené do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, je pro tento subjekt nezbytný a že převod nemovitosti pro tento subjekt je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje".
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
vydává
na základě požadavku Pozemkového fondu ČR stanovisko: "Zastupitelstvo kraje Vysočina potvrzuje, že pozemek par. č. 2041 o výměře 6294 m2, v obci a k. ú. Nová Ves u Chotěboře požadovaný k bezúplatnému převodu z Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost příspěvkové organizace Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1, zařazené do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, je pro tento subjekt nezbytný a že převod nemovitosti pro tento subjekt je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje".
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 4. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz