Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2007-35

ZK-05-2007-35.doc  ZK-05-2007-35pr1.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíZK-05-2007-35
NázevPředání nemovitého majetku do správy příspěvkové organizace kraje
Zpracoval Z. Berka
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuJedná se předání dokončené investice do správy KSÚSV.
Odbor majetkový jako pověřený odbor Krajského úřadu kraje Vysočina a zástupce investora kraje Vysočina dokončil v roce 2007 investiční akci, jejichž výsledkem je novostavba garáží pro nákladní a speciální automobily na pozemku par. č. 2376 v k. ú. a obci Telč - stavba se nachází v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, střediska Telč, v ulici Radkovská č.p. 498 v Telči. Kolaudační rozhodnutí nabylo právní moci dne 31. 5. 2007.
Na základě protokolu o zařazení dlouhodobého hmotného majetku do užívání č.j. KUJIP00GH5VV ze dne 1. 6. 2007 byla novostavby zařazena dnem následujícím po dni nabytí právní moci do majetkové evidence kraje Vysočina. Vzhledem k tomu, že se jedná o stavbu, která byla vybudována pro potřeby a k výkonu hlavní činnosti výše jmenované příspěvkové organizace kraje (dále PO), a to Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, Kosovská 16, 586 01 Jihlava, bude její další provozování, správa a účetní a majetková evidence zajišťována tímto subjektem. Za tímto účelem je třeba schválit dodatek zřizovací listiny příslušné PO, kterým bude změněn rozsah spravovaného nemovitého majetku. Odbor majetkový zajistí zápis této nové stavby do katastru nemovitostí, jehož součástí bude dodatek Zřizovací listiny KSÚSV. Na jeho základě bude stavba zapsána na list vlastnictví, kde je jako vlastník vedena Vysočina ve správě příslušné PO.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje schválit předání výše uvedené novostavby do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, k jejich vlastnímu hospodářskému využití. Předání bude realizováno formou dodatku ke zřizovací listině. Na základě dodatku ZL bude stavba garáží pro nákladní a speciální automobily na pozemku par. č. 2376 v k. ú. a obci Telč, účetně zařazena do majetkové evidence spravujících organizací. Zároveň bude zajištěno zapsání předmětné novostavby do KN na příslušný list vlastnictví.
Návrh usnesení předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje schválit předání výše uvedené novostavby do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace na základě dodatku zřizovací listiny této příspěvkové organizace kraje.
StanoviskaRada kraje, usnesením 1216/26/2007/RK, doporučila zastupitelstvu kraje schválit předání novostavby garáží pro nákladní a speciální automobily na pozemku par. č. 2376 v k. ú. a obci Telč do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace formou dodatku zřizovací listiny
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
dodatek č. 134 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace dle materiálu ZK-05-2007-35, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz