Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2006-59

ZK-07-2006-59.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíZK-07-2006-59
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - kapitola Nemovitý majetek, Investice ve zdravotnictví
Zpracoval P. Kolář
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 0278/07/2006/RK schválila stavební záměr "Výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina v Pelhřimově" dle materiálu RK-07-2006-15, př. 2 (předchozí stavební záměr na výstavbu objektu výjezdového stanoviště ZZS v areálu Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina byl opuštěn z důvodů nenalezení řešení přijatelného pro obě strany).
Stavební záměr navrhl využít pro výjezdové stanoviště ZZSKV část 1. nadzemního podlaží objektu bývalých skladů CO v areálu Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace. Stavební záměr odhadoval náklady na rekonstrukci ve výši 4 mil. Kč. OM zajistil na základě schváleného stavebního záměru a finančního krytí v rozpočtu kraje projektovou dokumentaci akce. Celkové náklady stavby jsou odhadovány na úrovni cca 7 mil. Kč. Na stavbu je vydáno pravomocné stavební povolení.
Návrh řešení Vzhledem k připravenosti stavby a dlouhodobým nevyhovujícím až kritickým podmínkám stávajícího pracoviště výjezdového stanoviště ZZSKV navrhuje OM zahájit akci ještě v letošním roce. K zajištění finančního krytí akce je potřebné schválit rozpočtové opatření. Stávající výše položky Investice ve zdravotnictví ve schváleném rozpočtu kraje je 1 mil. Kč a bylo z ní čerpáno cca. 200 Kč - náklady na zpracování projektové dokumentace této akce a přípravu přeložení inženýrských sítí v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod.
OM navrhuje schválit povýšení kapitoly Nemovitý majetek, položka Investice ve zdravotnictví, § 3533 o 3 000 000,- Kč snížením položky Nespecifikovaná reserva rozpočtu kraje o stejnou částku. Toto posílení položky Investice ve zdravotnictví umožní zahájit stavbu a krýt předpokládané práce v letošním roce. Stavba by byla dokončena počátkem roku 2007 a OM uplatní příslušné finanční krytí do návrhu rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2007.
StanoviskaRada kraje usnesením 1283/27/2006/RK doporučila zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položka Investice ve zdravotnictví § 3533 Zdravotnická záchranná služba o částku 3 000 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná reserva rozpočtu kraje (§ 6409 Ostatní činnosti j.n.) o stejnou částku s určením na akci "Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště v Pelhřimově".
Odbor ekonomický souhlasí s návrhem na provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví s odkazem na své předchozí podrobné stanovisko uvedené ve zdůvodnění ke stavebnímu záměru pro výjezdové stanoviště ZZSKV Pelhřimov souhlasí s řešením výstavby v objektu skladů CO v areálu Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položka Investice ve zdravotnictví § 3533 Zdravotnická záchranná služba o částku 3 000 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná reserva rozpočtu kraje (§ 6409 Ostatní činnosti j.n.) o stejnou částku s určením na akci "Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště v Pelhřimově".
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín září 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz