Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2006-49

ZK-07-2006-49.doc  ZK-07-2006-49pr1.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíZK-07-2006-49
NázevDarování plechové garáže v k. ú. a obci Lesonice
Zpracoval F. Vak
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuDopisem ředitele školy Střední odborné učiliště řemesel a služeb a Učiliště Moravské Budějovice, Tovačovského sady 79, která byla přejmenována na Střední školu řemesel a služeb Moravské Budějovice byl odbor majetkový požádán o převod budovy, garáže bez čp/ če na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice do vlastnictví obce Lesonice. Jedná se o majetek, který si chtěla škola původně ponechat pro potřeby školy v Moravských Budějovicích. Ostatní nemovitý majetek tohoto areálu bude darován obci Lesonice. O darování již rozhodlo zastupitelstvo kraje usnesením 0189/03/2006/ZK ze dne 16. 5. 2005. K vlastnímu převodu nemovitého majetku (vložení do katastru nemovitostí) zatím nedošlo, neboť předmětem darovací smlouvy by byl pouze pozemek st. par. č. 228 zastavěný stavbou garáže bez vlastní stavby garáže. Vzhledem k tomu, že garáž dosud nebyla demontována, byla by tato skutečnost při vkladovém řízení u katastrálního úřadu překážkou zápisu vlastnického práva dle darovací smlouvy do katastru nemovitostí.
Důvodem přehodnocení původního záměru je dle ředitele školy zjištění, že náklady na rozebrání garáže v Lesonicích, její postavení v Moravských Budějovicích a oplocení pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice by převýšily náklady na pořízení nových garáží.
Návrh řešení Na základě výše uvedeného, navrhuje odbor majetkový budovu, garáž bez čp/če na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice převést bezúplatně do vlastnictví obce Lesonice. Návrh bezúplatného převodu byl zvolen podle již dříve schváleného převodu nemovitého majetku areálu školy v Lesonicích a opírá se o ustanovení článku 2. Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina. O získání garáže do vlastnictví má obec zájem. Záměr kraje darovat garáž obci Lesonice byl v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění zveřejněn po stanovenou dobu na úřední desce krajského úřadu. Po dobu zveřejnění neprojevil o uvedený majetek zájem žádný jiný zájemce. V případě, že dojde k převodu garáže, bude škole upraven dodatkem zřizovací listiny rozsah majetku svěřeného do správy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí darovat obci Lesonice budovu, garáž bez čp./če. stojící na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice a schválení dodatku zřizovací listiny.
StanoviskaRada kraje usnesením 1027/22/2006/RK rozhodla zveřejnit záměr kraje darovat obci Lesonice budovu, garáž bez čp./če na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat obci Lesonice budovu, garáž bez čp./če na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice. Stanovisko od odvětvového odboru nebylo vyžádáno.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
darovat budovu, garáž bez čp./če. stojící na pozemku st. par. č. 228 v k. ú. a obci Lesonice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Lesonice; a
schvaluje
dodatek č. 12 Zřizovací listiny Střední školy řemesel a služeb Moravské Budějovice dle materiálu ZK-07-2006-49, př. 1
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz