Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2006-48

ZK-07-2006-48.doc  ZK-07-2006-48pr1.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíZK-07-2006-48
NázevDarování nemovitostí v k. ú. a obci Polná
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Polná se žádostí o darování pozemku st. par. č. 664/2 včetně stavby bez č.p./č.e. stojící na uvedeném pozemku v k.ú. a obci Polná. V době podání žádosti byly nemovitosti vedeny ve vlastnictví České republiky s právem hospodaření pro Střední odborné učiliště, Palackého č.p. 240, Polná. Vzhledem k tomu, že uvedený subjekt již neexistuje, bylo zahájeno šetření, kdo je právním nástupcem tohoto školského zařízení. Bylo zjištěno, že se jedná o Střední školu obchodu a služeb Jihlava, Karoliny Světlé 2, Jihlava. Tato škola však nevykázala při převodu majetku do vlastnictví kraje dle zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů uvedené nemovitosti v seznamech majetku a na listu vlastnictví zůstal původní vlastník. Vzhledem k tomu, že nebylo pochyb, že se jedná o pouhou administrativní chybu, byly uvedené nemovitosti notářským zápisem zapsány do vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Střední školu obchodu a služeb Jihlava, Karoliny Světlé 2.
Město Polná žádá o darování výše uvedených nemovitostí z důvodu, že část pozemku par. č. 664/2 je zastavěna částí stavby Domu dětí a mládeže v Polné, jejíž kolaudace se nyní připravuje. Na části pozemku stojí stará stavba bez č.p. - zbytek původní zemědělské usedlosti a zbývající část pozemku tvoří příjezdová a manipulační plocha k DDM.
Pozemek st. par. č. 664/2 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 771 m2 a budova - jiná stavba bez č.p./č.e. na pozemku st. par. č. 664/2 v k.ú. a obci Polná jsou vedeny Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Jihlava na LV 486 pro dané k.ú. a obec.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že výše uvedené nemovitosti nejsou v současné době využívány žádnou z příspěvkových organizací kraje, navrhuje OM vyhovět požadavku města Polná a nemovitosti žadateli darovat. Tento postup bude v souladu s článkem 2. Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť darované nemovitosti budou sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebudou využívány komerčně.
Zákonnou podmínkou pro převod nemovitého majetku z vlastnictví kraje je dle ustanovení § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném zněn, tj. zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu proběhlo ve dnech 14. 6. - 17. 7. 2006.
Usnesení předpokládá rozhodnout darovat nemovitý majetek do vlastnictví města Polná a schválit dodatek zřizovací listiny Střední školy obchodu a služeb Jihlava, kterým bude upraven rozsah svěřeného majetku.
StanoviskaUsnesením 0824/18/2006/RK rozhodla rada kraje zveřejnit záměr darovat městu Polná pozemek st. par. č. 664/2 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 771 m2 a budovu - jiná stavba bez č.p./č.e. stojící na pozemku st. par. č. 664/2 v k. ú. a obci Polná a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek st. par. č. 664/2 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 771 m2 a budovu - jiná stavba bez č.p./č.e. stojící na pozemku st. par. č. 664/2 v k. ú. a obci Polná do vlastnictví města Polná.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava, Karoliny Světlé 2 souhlasí s darování uvedených nemovitostí do vlastnictví města Polná.
Odbor školství, mládeže a sportu nemá námitky proti darování předmětných nemovitostí.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
darovat pozemek st. par. č. 664/2 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 771 m2 a budovu - jiná stavba bez č.p./č.e. stojící na pozemku st. par. č. 664/2 v k. ú. a obci Polná z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Polná; a
schvaluje
dodatek č. 9 Zřizovací listiny Střední škola obchodu a služeb Jihlava dle materiálu
ZK-07-2006-48, př. 1
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz