Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2006-47

ZK-03-2006-47.doc  ZK-03-2006-47pr1.tif
Číslo materiálu47
Číslo jednacíZK-03-2006-47
NázevNávrh na přidělení dotace obci Zajíčkov v rámci Programu obnovy venkova Vysočiny 2006
Zpracoval D. Vichr
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuNa základě smlouvy o spolupráci, týkající se zajištění realizace Programu obnovy venkova Vysočiny (dále jen "POVV"), přijímají obce s rozšířenou působností (dále jen "ORP") žádosti od jednotlivých obcí ve svém obvodu a ty poté vkládají do krajského evidenčního systému. Tyto žádosti jsou poté Krajským úřadem kraje Vysočina předkládány ke schválení do Rady kraje Vysočina resp. do Zastupitelstva kraje Vysočina.
Dne 12.4. 2006 obdržel Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina dopis od Městského úřadu Pelhřimov (příloha č.1) se sdělením, že administrativní chybou ze strany ORP nebyla žádost obce Zajíčkov s názvem "Oprava místní komunikace" zaevidována do krajského evidenčního systému. Tato žádost byla podána v řádném termínu a v souladu se Zásadami POVV. Požadovaná dotace činí 140.000,- Kč.
Návrh řešení V Zásadách POVV je stanoveno, že dotaci obdrží každá obec, která předloží žádost v souladu se Zásadami. Na ZK č.2 ze dne 28. 3. 2006, kde byly schvalovány dotace v rámci POVV, bylo navrženo stanovit maximální přidělenou podporu na 127 tis. Kč, a to vzhledem k tomu, že došlo k převisu požadovaných podpor u žádostí nad objemem alokovaných prostředků. Po rozdělení dotací zastupitelstvem kraje zůstala v kapitole odboru regionálního rozvoje nerozdělena částka ve výši 274 440 Kč.
Vzhledem k tomu, že obec Zajíčkov žádost podala v termínu a pouze administrativním pochybením obce s rozšířenou působností nedošlo k zaevidování této žádosti, je navrhován stejný postup a přidělit obci dotaci ve výši 127 tis. Kč.
Po schválení dotace obci Zajíčkov se nerozdělený zůstatek sníží na 147 440 Kč.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
poskytnout dotaci obci Zajíčkov na akci "Oprava místní komunikace" ve výši 127 tis. Kč za podmínek stanovených v Zásadách Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování účelových dotací z rozpočtu kraje Vysočina v rámci Programu obnovy venkova Vysočiny.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 16. 5. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz