Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2006-26

ZK-02-2006-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíZK-02-2006-26
NázevZařazení místní komunikace do silniční sítě - Ledeč nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo město Ledeč nad Sázavou se žádostí o převedení místní komunikace v prostoru Husova náměstí v Ledči nad Sázavou do krajské silniční sítě a současně nabídlo kraji bezúplatný převod pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice o výměře 1 149 m2 v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje. Jedná se o řešení stávajícího stavu, kdy výjezd silnice III/01830 z náměstí je jednosměrnou komunikací a druhý směr do náměstí vede po místní komunikaci.
Návrh řešení Zákonnou podmínkou pro zařazení místní komunikace do silniční sítě je dle ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., v platném znění uzavření smlouvy o smlouvě budoucí darovací, v níž se současný vlastník zaváže po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě darovat kraji navrhovanou část pozemní komunikace včetně komunikací zastavěného pozemku.
Uzavření budoucí smlouvy musí ze strany města předcházet zveřejnění záměru darovat uvedené nemovitosti do vlastnictví kraje po zákonem stanovenou dobu ve smyslu stanovení § 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění. Do dne konání zastupitelstva kraje bude tato podmínka splněna a Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou může rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, kterou bude řešeno budoucí darování těchto nemovitostí do vlastnictví kraje.
Usnesení předpokládá rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě.
StanoviskaUsnesením 0338/08/2006/RK doporučila rada kraje zastupitelstvu kraje rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, podle níž město Ledeč nad Sázavou po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě daruje část místní komunikace vedoucí po Husově náměstí v Ledči nad Sázavou a pozemek par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje a kraj Vysočina stavbu komunikace a pozemek převezme do svého vlastnictví.
Usnesením 004/01/2006/DK ze dne 27. 1. 2006 pověřila dopravní komise odbor majetkový Krajského úřadu kraje Vysočina k dalšímu jednání ve věci převodu části místní komunikace na Husově náměstí v Ledčí nad Sázavou do krajské silniční sítě.
Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod souhlasí se zařazením části místní komunikace na Husově náměstí v Ledčí nad Sázavou do krajské silniční sítě a s bezúplatným nabytím pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí se zařazením části místní komunikace na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou do krajské silniční sítě a s bezúplatným nabytím pozemku par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhodlo
o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, podle níž město Ledeč nad Sázavou po vydání správního rozhodnutí o zařazení komunikace do silniční sítě, daruje část místní komunikace vedoucí po Husově náměstí v Ledči nad Sázavou a pozemek par. č. 2215/20 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou do vlastnictví kraje a kraj Vysočina stavbu komunikace a pozemek převezme do svého vlastnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín květen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz