Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2006-17

ZK-02-2006-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíZK-02-2006-17
NázevNabytí nemovitého majetku bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá M. Houška
Počet příloh
Popis problémuZákon č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu ČR, v platném znění umožňuje dle § 2 odst. 6 bezúplatný převod nemovitého majetku do vlastnictví kraje v případě, že nemovitosti jsou potřebné pro činnost školy nebo školského zařízení. Střední odborná škola, Střední odborné učiliště a Odborné učiliště Třešť, K Valše 38, požádalo o převod pozemku parcela č. 3350 o výměře 4 517 m2, parcela č. 3352 o výměře 5 000 m2 v obci a k. ú. Třešť a to pro účely zajištění učebních oborů květinář, zahradník. Výše uvedené parcely jsou ve správě Pozemkového fondu ČR a územně navazují na areál SOŠ, SOU a OU Třešť.
Sekce správy nemovitostí Pozemkového fondu ČR v Praze dopisem ze dne 27. 5. 2003 oznámila, že ke schválení žádostí o bezúplatný převod nemovitostí do vlastnictví kraje v presidiu PF ČR, je třeba doložit stanovisko zastupitelstva kraje potvrzující, "že nemovitosti požadované pro činnost předškolních zařízení, škol a školských zařízení zřízených krajem Vysočina a zařazených do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, jsou pro tyto subjekty nezbytné a že převod nemovitostí pro tyto subjekty je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje" (dále jen "stanovisko zastupitelstva kraje").
Návrh řešení Odbor majetkový na základě požadavku Pozemkového fondu ČR na doložení stanoviska zastupitelstva kraje navrhuje usnesením zastupitelstva kraje schválit požadované stanovisko.
StanoviskaRada kraje usnesením 0341/08//2006/RK doporučila zastupitelstvu kraje schválit stanovisko zastupitelstva kraje potvrzující, že nemovitosti dle materiálu RK-08-2006-13 požadované k bezúplatnému převodu z Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost Střední odborné školy, Středního odborného učiliště a Odborného učiliště Třešť, zařazeného do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, jsou pro tento subjekt nezbytné a že převod nemovitostí pro tento subjekt je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
prohlašuje,
že pozemky par. č. 3350 o výměře 4 517 m2 a par. č. 3352 o výměře 5 000 m2 v k. ú. a obci Třešť požadované k bezúplatnému převodu z Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost Střední odborné školy, Středního odborného učiliště a Odborného učiliště Třešť, zařazeného do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, jsou pro tento subjekt nezbytné a že převod nemovitostí pro tento subjekt je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz