Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2008-34

RK-24-2008-34.doc  RK-24-2008-34pr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-24-2008-34
NázevÚprava znění 1. výzvy předkladatelům projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále jen OP VK ) v rámci globálního grantu Rovné příležitosti ve vzdělávání v kraji Vysočina
Zpracoval S. Kašpárková, P. Tlustoš
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o úpravu znění 1. výzvy předkladatelům projektových žádostí o finanční podporu z OP VK v rámci globálního grantu kraje Vysočina Rovné příležitosti ve vzdělávání v kraji Vysočina. Formální úpravu výzvy je nutné provést v návaznosti na rozšíření cílových skupin v oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v Prováděcím dokumentu OP VK, ke kterému došlo na podnět Monitorovacího výboru OP VK.

Kraj Vysočina je Zprostředkujícím subjektem Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, v jehož rámci v současné době administruje tři globální granty v těchto oblastech podpory:
1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Vysočina,
1.2 - Rovné příležitosti ve vzdělávání v kraji Vysočina a
1.3 - Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v kraji Vysočina.

V návaznosti na změny Prováděcího dokumentu OP VK, iniciované Monitorovacím výborem OP VK, je nutné upravit znění 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK v rámci prioritní osy 1 - Počáteční vzdělávání, oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami dle materiálu RK-16-2008-14 př. 2, vyhlášené radou kraje dne 26. 5. 2008 usnesením č. 0629/16/2008/RK.
Změna, kterou je nutné do znění výzvy v oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami promítnout, se týká rozšíření cílových skupin oblasti podpory 1.2, tzn. cílových skupin globálního grantu Rovné příležitosti ve vzdělávání v kraji Vysočina viz materiál RK-24-2008-34, př. 1.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě kraje Vysočina schválit formální změny ve znění 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z OP VK prioritní osy 1 oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, dle materiálu RK-24-2008-34, př. 1 a současně uložit ORR zveřejnit upravené znění výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost dle materiálu RK-24-2008-34, př. 1 na webových stránkách www.vysocina-finance.cz.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
formální změny v 1. výzvě předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prioritní osy 1 oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami dle materiálu RK-24-2008-34, př. 1;
ukládá
Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina zveřejnit upravené znění 1. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prioritní osy 1 oblasti podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami dle materiálu RK-24-2008-34, př. 1 na webových stránkách www.vysocina-finance.cz s účinností od 5. 8. 2008.
Odpovědnost ORR
Termín 5. 8. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz