Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2008-12

RK-24-2008-12.doc  RK-24-2008-12pr1.xls
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-24-2008-12
NázevMajetkoprávní vypořádání pozemků po stavbě silnice II/405 Jihlava - Příseka - jednání o pronájmu a budoucím prodeji zemědělských pozemků
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší majetkoprávní vypořádání pozemků dokončené stavby silnice II/405 Jihlava - Příseka .
Rekonstrukcí silnice II/405 Jihlava - Příseka došlo, v části k. ú. Studénky, ke změně trasy stávající silnice. Jelikož doprava je vedena po nové trase silnice, její nepotřebná a již nepoužívaná část, která ztratila svůj význam a již neslouží jako silnice, byla zrekultivována a bude vrácena zpět do ZPF jako orná půda. Rozsah je obsahem materiálu RK-24-2008-12, př. 1. Vzhledem k tomu, že výše uvedená stavba byla spolufinancována z prostředků EU v rámci ROP není možno do uplynutí doby udržitelnosti, tj. po dobu 5 let, pozemky převádět. V průběhu této doby je však možno pozemky pronajmout a k majetkovému řešení přistoupit po jejím uplynutí.
Kraj Vysočina získal pro stavbu silnice pozemky v k. ú. Pančava, které při realizaci vlastní stavby nebyly pro stavbu silnice použity. I u těchto pozemků je třeba dodržet dobu 5 let pro možný převod. Geometrickým plánem skutečného provedení stavby byly tyto pozemky označeny druhem pozemku orná půda. Rovněž v tomto případě je vhodné pozemky pronajmout a po uplynutí doby udržitelnosti vypořádat.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zahájit jednání s AGRO družstvo vlastníků Puklice, které na zemědělské půdě v dané lokalitě, tj. k. ú. Studénky, hospodaří. Dle názoru OM by bylo vhodné pozemky pronajmout a po uplynutí doby udržitelnosti odprodat.
Dále odbor majetkový navrhuje zahájit jednání s Josefem Sklenářem, který hospodaří na pozemcích v k. ú. Pančava. I v tomto případě je vhodné pozemky pronajmout a po uplynutí doby udržitelnosti odprodat.
Usnesení předpokládá rozhodnout zahájit jednání o pronájmu a případném budoucím prodeji pozemků dle materiálu RK-24-2008-12, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání s AGRO družstvo vlastníků Puklice a Josefem Sklenářem o nájmu a budoucím prodeji pozemků z vlastnictví kraje Vysočina v rozsahu dle materiálu
RK-24-2008-12, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz