Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2008-57

RK-23-2008-57.doc  RK-23-2008-57pr1.doc  RK-23-2008-57pr2.doc
Číslo materiálu57
Číslo jednacíRK-23-2008-57
NázevProjekt pro realizaci náhrady části rozsahu veřejné drážní osobní dopravy, veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci základní dopravní obslužnosti území kraje Vysočina.
Zpracoval Z. Navrkal
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuPři prezentaci problematiky základní dopravní obslužnosti kraje Vysočina pro členy rady kraje, zadal hejtman kraje úkol - hledat řešení náhrady drážní osobní dopravy linkovou osobní dopravou. Byly osloveny vysoké školy Univerzita Pardubice dopravní fakulta Jana Pernera a ČVUT dopravní fakulta Praha s žádostí o pomoc při řešení tohoto problému. Bohužel ani přes urgence náměstka hejtmana Václava Kodeta nebyla reakce ze strany fakult. Z tohoto důvodu odbor dopravy a silničního hospodářství (dále ODSH) oslovil pět komerčních subjektů (materiál RK-23-2008-57, př.2) s předběžnou otázkou zájmu o řešení tohoto problému. Se všemi oslovenými subjekty máme z předchozího období zkušenosti. Z předběžně projeveného zájmu a odhadu ceny za zpracování projektu vyplývá maximální cena 1,9 mil Kč. Jednalo by se tedy o zakázku malého rozsahu.
Návrh řešení Vzhledem ke zmíněným skutečnostem odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje rozhodnout zahájit zadávací řízení na zadání veřejné zakázky malého rozsahu na řešení výše uvedené problematiky viz materiál RK-23-2008-57, př.1 - Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na služby.
Pro financování této zakázky nejsou v kapitole Doprava alokovány finanční prostředky. Po vyhodnocení nabídek bude radě kraje předloženo rozpočtové opatření pro krytí výše uvedené zakázky.
StanoviskaOdbor ekonomický: Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 na kapitole Doprava nebylo s výdaji na zpracování Projektu pro realizaci náhrady části rozsahu veřejné drážní osobní dopravy, veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci základní dopravní obslužnosti území kraje Vysočina počítáno. Po ukončení veřejné zakázky malého rozsahu, kdy bude známa potřeba finančních prostředků, je třeba v radě kraje schválit rozpočtové opatření na zajištění finančního krytí výdajů spojených se zpracováním Projektu pro realizaci náhrady části rozsahu veřejné drážní osobní dopravy, veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci základní dopravní obslužnosti území kraje Vysočina . Ekonomický odbor navrhuje použít kapitolu Rezerva a rozvoj kraje, položku Strategické a koncepční materiály.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
záměr zpracovat Projekt pro realizaci náhrady části rozsahu veřejné drážní osobní dopravy, veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci základní dopravní obslužnosti území kraje Vysočina ;
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství zahájit zadávací řízení na zadání veřejné zakázky malého rozsahu na zpracování Projektu pro realizaci náhrady části rozsahu veřejné drážní osobní dopravy, veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci základní dopravní obslužnosti území kraje Vysočina v souladu se zadávací dokumentací dle materiálu RK-23-2008-57, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz