Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2008-15

RK-23-2008-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-23-2008-15
NázevSmlouva zakládající právo investora provést stavbu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat obcí Slavětice stavbu chodníku na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na kraj Vysočina se obrátila obec Slavětice se žádostí o souhlas se stavbou chodníku na pozemku par. č. 620/1 - ost. plocha, silnice ve vlastnictví kraje Vysočina. S ohledem na ustanovení § 110 zák. č.183/2006 Sb., stavební zákon, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo založené smlouvou provést stavbu. Dle současné praxe je touto smlouvou Smlouva zakládající právo provést stavbu, ve které vlastník pozemku vysloví souhlas s dotčením pozemku v jeho vlastnictví zamýšlenou stavbou.
Dotčeným pozemkem ve vlastnictví kraje Vysočina je pozemek par. č. 620/1 - ost. plocha silnice o výměře 3 906 m2 v k.ú. Slavětice, který vede Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč na LV 156 pro uvedené k.ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje po konzultaci s Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny, provoz Třebíč vyslovit souhlas s požadovanou stavbou.
S ohledem na ustanovení § 110 zák. 183/2006 Sb., stavební zákon musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo provést stavbu založené smlouvou.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou na výše uvedeném pozemku, rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo inestora-obce provést stavbu na pozemku ve vlastnictví kraje a zveřejnit záměr darování části pozemku zastavěného stavbou chodníku.
StanoviskaKe stavbě bylo vydáno stanovisko Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provoz Třebíč.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. 620/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Slavětice;
rozhoduje
* uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo obce Slavětice provést stavbu chodníku na pozemku par. č. 620/1 v k. ú. a obci Slavětice;
* zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 620/1 - ost. plocha, silnice, v k. ú. a obci Slavětice, která budou zastavěna stavbou chodníku.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín srpen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz