Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2008-11

RK-23-2008-11.doc  RK-23-2008-11pr1.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-23-2008-11
NázevDodatek zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval V. Chmela
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o změnu ve správě pozemků KSÚSV v souvislosti s dokončenou silniční stavbou.
Kraj Vysočina byl investorem stavby II/150 Vilémovice - Pavlíkov . Před stavbou proběhlo majetkoprávní vypořádání s vlastníky zastavěných pozemků a dne 30. 5. 2008 nabylo právní moc kolaudační rozhodnutí na výše uvedenou stavbu. V současné době jsou vykoupené pozemky v katastrálním území Vilémovice u Ledče nad Sázavou vedeny na majetkových účtech kraje Vysočina. Pozemky pod původními částmi silnice byly rekultivovány a nejsou již součástí silničního tělesa.
Návrh řešení Nemovitosti - vykoupené pozemky - je třeba vyvést z majetkových účtů kraje a předat je do správy příspěvkové organizace. Stavba II/150 Vilémovice - Pavlíkov bude do správy Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace převedena na základě předávacího protokolu. Naopak rekultivované pozemky je třeba vyjmout ze správy majetkového správce.
Návrh usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje schválit dodatek č. 242 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, kterým se předmětné pozemky předají a vyjmou do a ze správy příspěvkové organizace.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit dodatek č. 242 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace dle materiálu RK-23-2008-11, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz