Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-96

RK-22-2008-96.doc
Číslo materiálu96
Číslo jednacíRK-22-2008-96
NázevSouhlas se stavbou Komunikační napojení SOHO Třebíč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas se stavbou na pozemku ve vlastnictví kraje.
Ve městě Třebíč se připravuje revitalizace území bývalého areálu BOPO v části města Borovina. Projekt je označován názvem SOHO Třebíč. V rámci tohoto záměru bude městem Třebíč zajištěno komunikační napojení tohoto území. Komunikační napojení SOHO Třebíč obsahuje i návrh okružní křižovatky u ulice Koželužská. Předložený zákres z projektové dokumentace řeší komunikaci a chodníky pro pěší. Návrh zasahuje do pozemků ve vlastnictví kraje:
- pozemek par. č. 1534/3 - úprava části silnice II/410 s novou křižovatkou tvaru T
- pozemky par. č. 588/7 a 589/8 - zásah okružní křižovatkou do pozemků ve správě a užívání Hotelové školy Třebíč
Pozemek par. č. 589/8 je potencionálně určen k zástavbě pro přístavbu kuchyně a tělocvičny k stávající budově školy. O těchto záměrech nebylo zatím rozhodnuto. Pro zachování územní reservy pro realizaci těchto záměrů je nutné držet odpovídající výměru pozemku. Proto bylo ze strany investora nabídnuto vyjednání bezúplatného převodu pruhu z pozemku par. č. 590/4 navazujícího na předmětný pozemek kraje od jeho vlastníka pana Otto Crhy. Tento pozemek by kompenzoval část pozemku zastavěného okružní křižovatkou a chodníkem. Byla již předložena jednostranně podepsaná smlouva o budoucí darovací smlouvě na tento pruh pozemku.
Návrh řešení OM navrhuje vyhovět žádosti a pro účely územního řízení vyslovit souhlas se stavbou Komunikační napojení SOHO Třebíč na částech pozemků par. č. 1534/3, 588/7 a 589/8 v k.ú. Třebíč.
StanoviskaKSÚSV vydala souhlas s dotčením silnice II/410 podle předloženého projektu.
Hotelová škola Třebíč souhlasí se záměrem komunikačního napojení areálu BOPO dle předloženého výkresu za podmínky, že dojde k bezúplatnému převodu části pozemku par. č. 590/4 na kraj Vysočinu a úhradě daně z převodu nemovitostí převádějícím. Převod pozemků byl nabídnut z důvodu zásahu plánované okružní křižovatky do prostoru plánované tělocvičny.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
pro účely územního řízení se stavbou Komunikační napojení SOHO Třebíč na částech pozemků par. č. 1534/3, 588/7 a 589/8 v k.ú. Třebíč a s vydáním územního rozhodnutí na tuto stavbu.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz