Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-75

RK-22-2008-75.doc  RK-22-2008-75pr2.doc
Číslo materiálu75
Číslo jednacíRK-22-2008-75
NázevNávrh rozpočtového opatření u kapitoly Zdravotnictví - dotace na provoz na pořádání vědecké konference "V. Anesteziologické dny Vysočiny" pro Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizaci
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Jihlava, příspěvková organizace, pořádá vědeckou konferenci "V. Anesteziologické dny Vysočiny". Jedná se o celostátní vědeckou konferenci pořádanou ve spolupráci s Ćeskou společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny, od roku 2000 pravidelně každý sudý rok. Toto odborné setkání anesteziologů, intenzivistů a algeziologů z celé ČR proběhne 30. - 31. října 2008 v Jihlavě.
Přednášky a odborné semináře pro více než tři stovky účastníků tohoto celorepublikového setkání odborníků mají podpořit možnosti realizace vědeckých poznatků pro české zdravotnictví i pacienta. Anesteziologické dny patří svým zaměřením k vyhledávaným vědeckým kongresům odborné veřejnosti a zaznamenávají přínos klinické aplikaci nových poznatků.
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace požádala o příspěvek na pokrytí části nákladů spojených s pořádáním této vědecké konference ve výši 100 tis. Kč. Rozpočet konference je uveden v příloze č. 1.
Návrh řešení Účelem příspěvku je podpora tradičního odborného setkání celostátního významu pořádaného na území kraje, které pořádá Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace.
Zastupitelstvo kraje usnesením č. 0499/07/2007/ZK v rámci § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví schválilo financování vybraných osvětových akcí na celokrajské či celorepublikové úrovni, např. chirurgické dny, anesteziologické dny apod. ve výši 300 tis. Kč. Vzhledem k omezeným finančním prostředkům se radě kraje doporučuje poskytnutí příspěvku ve výši 30 tis. Kč. Pro informaci je v příloze č. 2 tohoto materiálu uveden přehled obdobných akcí pořádaných nemocnicemi kraje Vysočina v roce 2008.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, IČ 00090638 ve výši 30 tis. Kč za účelem krytí části nákladů spojených s pořádáním celostátní vědecké konference "V. Anesteziologické dny Vysočiny";
schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje a kapitoly Zdravotnictví zvýšení § 3522 - Ostatní nemocnice, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o 30 tis. Kč s určením pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, při současném snížení § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, položky 5901 - Nespecifikované rezervy o stejnou částku 30 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" u Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace o částku 30 tis. Kč s určením na krytí nákladů spojených s pořádáním celostátní konference "V. Anesteziologické dny Vysočiny".
Odpovědnost Nemocnice Jihlava, p. o., OSVZ, ekonomický odbor
Termín 31. 10 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz