Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-52

RK-22-2008-52.doc  RK-22-2008-52pr1.tif
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-22-2008-52
NázevJmenování zástupce do celostátního kolegia cestovního ruchu za kraj Vysočina
Zpracoval Z. Kasalová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o jmenování zástupce kraje Vysočina členem celostátního kolegia cestovního ruchu.
Dne 9. 6. 2008 obdržel kraj Vysočina žádost ředitele agentury CzechTourism o jmenování zástupce kraje Vysočina do celostátního kolegia cestovního ruchu (RK-22-2008-52, př. 1).

Celostátní kolegium cestovního ruchu bylo ustaveno na základě nezbytnosti spolupráce mezi podnikatelskou sférou a veřejnou správou i mezi ostatními subjekty cestovního ruchu, a to na všech úrovních (státní, krajská, regionální, oblastní).
Jedná se o pracovní a diskusní skupinu, která řeší koncepční a aktuální problémy v cestovním ruchu v ČR. Je tvořeno zástupci významných subjektů angažovaných v oblasti cestovního ruchu (MMR ČR, Asociace krajů ČR, Svaz měst a obcí ČR, Asociace průvodců ČR, odborné školy cestovního ruchu, Hospodářské komory ČR, Klub českých turistů a zástupci jednotlivých krajů).
Návrh řešení Na základě žádosti ředitele agentury CzechTourism předkládá Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina Radě kraje Vysočina návrh na jmenování Ivany Mahelové - ředitelky Vysočina Tourism, příspěvkové organizace, členem celostátního kolegia cestovního ruchu.

Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
jmenuje
Ivanu Mahelovou - ředitelku Vysočina Tourism, příspěvkové organizace, členem celostátního kolegia cestovního ruchu za kraj Vysočina.
Odpovědnost ORR
Termín 8. 7. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz