Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-51

RK-22-2008-51.doc  RK-22-2008-51pr1.tif
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-22-2008-51
NázevCentrum postgraduálního vzdělávání v evoluční a molekulární zoologii ve Studenci
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuTento materiál pojednává o žádosti Ústavu biologie obratlovců Akademie věd ČR, v.v.i., o finanční dotaci ve výši 2.000.000,- Kč k připravovanému projektu Centrum postgraduálního vzdělávání v evoluční a molekulární zoologii ve Studenci (dále jen "CPV").

Dne 23. 1. 2008 proběhlo pracovní jednání zástupců Ústavu biologie obratlovců Akademie věd ČR, v.v.i. (dále jen "ÚBO AV ČR"), a hejtmana kraje, kde ÚBO AV ČR představil p. hejtmanovi svůj investiční záměr na vybudování nutné infrastruktury pro pracoviště Oddělení populační biologie detašovaného pracoviště ÚBO AVČR situovaného ve Studenci. ÚBO AV ČR hodlá zpracovat projekt CPV do Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, prioritní osy 4 v celkové výši finančních prostředků 180 mil. Kč, viz. materiál RK-22-2008-51, př. 1. Na projektovou přípravu uvedeného projektu bude nutné vynaložit v roce 2008 prostředky ve výši 2 mil. Kč. Tyto však AV ČR nemá v roce 2008 k dispozici. Proto se zástupci ÚBO AV ČR na tomto jednání obrátili s žádosti na p. hejtmana o pomoc v poskytnutí této finanční částky. Bylo navrženo, že kraj Vysočina by se mohl stát partnerem tohoto připravovaného projektu, dále pak byla přednesena nabídka spolupráce tohoto zařízení především směrem ke středním školám.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") navrhuje novou schůzku zástupců ÚBO AV ČR a kraje Vysočina, kde budou podrobněji diskutovány podmínky možné spolupráce a partnerské smlouvy mezi ÚBO AV ČR a krajem Vysočina.

Podle ustanovení § 36 odst. 1 písm. c) je zastupitelstvu kraje vyhrazeno rozhodování o poskytování dotací v hodnotě nad 200 000 Kč jedné fyzické nebo právnické osobě v kalendářním roce.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
žádost Ústavu biologie obratlovců Akademie věd ČR, v. v. i., o poskytnutí finanční podpory a nabídku partnerství pro kraj Vysočina v uvedeném projektu;
pověřuje
Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina jednáním s Ústavem biologie obratlovců Akademie věd ČR, v.v.i., o bližších podmínkách partnerství a vzájemné spolupráce, příp. vypracováním návrhu smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci za účelem zajištění realizace projektu Centrum postgraduálního vzdělávání v evoluční a molekulární zoologii ve Studenci a jeho předložením orgánům kraje.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz