Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-22

RK-22-2008-22.doc  RK-22-2008-22pr1.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-22-2008-22
Název"Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě - novostavba objektu" - uzavření plánovací smlouvy s městem Havlíčkův Brod
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy mezi investorem a vlastníkem dotčené veřejné infrastruktury vymezující podmínky jejího dotčení stavbou.
V současné době se zpracovává projektová dokumentace investiční akce "Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě - novostavba objektu". V rámci vydání rozhodnutí o umístění stavby je nutné získat souhlas města Havlíčkův Brod se stavbou a vstupem na pozemky v jeho vlastnictví.
Souhlas se stavbou, se vstupem na pozemky a s vydáním územního rozhodnutí na stavbu bude vydán městem Havlíčkův Brod mimo jiné, za předpokladu, že v souladu se stavebním zákonem investor požádá město o uzavření "plánovací smlouvy". Tato smlouva musí být uzavřena do termínu vydání územního rozhodnutí.
Výše uvedená smlouva je přílohou tohoto materiálu (RK-22-2008-22, př. 1) a ve své podstatě specifikuje podmínky a závazky mezi vlastníkem veřejné infrastruktury a investorem jehož záměr klade takové požadavky na veřejnou infrastrukturu, že jej nelze bez úpravy stávající realizovat.
Znění smlouvy bylo schváleno Zastupitelstvem města Havlíčkův Brod na zasedání dne 23.6. 2008.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout uzavřít plánovací smlouvu mezi krajem Vysočina jako investorem stavby "Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě - novostavba objektu" a městem Havlíčkův Brod jako vlastníkem stavbou dotčené veřejné infrastruktury.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít plánovací smlouvu dle materiálu RK-22-2008-22, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červenec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz