Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-10

RK-22-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-22-2008-10
NázevŽádost o prodej pozemku - k. ú. Týmova Ves, obec Lukavec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší žádost společnosti Dřevozpracující družstvo Lukavec o odprodej části pozemku ve vlastnictví kraje.
Na OM se obrátila společnost Dřevozpracující družstvo Lukavec se žádostí o prodej části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 460 v k.ú. Týmova Ves, obec Lukavec. Žadatel má v úmyslu rozšířit svůj areál, mimo jiné i na požadovaný pozemek. Pozemek představuje původní cestu z Lukavce na Týmovu Ves, tato cesta je již dlouhá léta nevyužívaná a v minulosti byla nahrazena novou trasou. Žadatel nechal vyhotovit geometrický plán na rozdělení tohoto pozemku a předložil OM návrh GP, z něhož vyplývá, že předmětem prodeje by měl být pozemek par. č. 460/3 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 3 211m2.
Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 460 o výměře vede Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Pelhřimov na LV 326 pro k.ú. Týmova Ves, obec Lukavec.
Kraj Vysočina se stal vlastníkem výše uvedeného pozemku na základě Rozhodnutí o přechodu nemovitostí do vlastnictví krajů čj. 3796/2001-9 ze dne 10.9.2001 vydaného na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů.
K možnému prodeji pozemku par. č. 460/3 v k.ú. Týmova Ves, obec Lukavec se kladně vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov a uvádí, že pozemek je pro potřeby KSUSV nepotřebný, neboť není využíván jako pozemek silniční.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje požadovanou část pozemku žadateli prodat. Pozemek má být součástí rozšiřovaného areálu žadatele. Zákonnou podmínkou prodeje je dle ustanovení § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění zveřejnění záměru prodeje části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci par. č. 460 v k.ú. Týmova Ves, obec Lukavec na úřední desce krajského úřadu. Po uplynutí stanovené doby bude zastupitelstvu kraje předložen k rozhodnutí prodej pozemku. Tomuto kroku bude předcházet vyhotovení znaleckého posudku o ceně prodávané části pozemku, a to jak na cenu úřední (vyhl. č. 3/2008 Sb.), tak na cenu v místě a čase obvyklou.
OM v souladu s článkem 2, bod 3 Zásad Zastupitelstva kraje pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina navrhuje požadovaný pozemek v budoucnu prodat přímým prodejem žadateli, neboť i sousední pozemky žadatel získává do svého vlastnictví pro plánované rozšíření výrobního areálu. Geometrický plán na oddělení požadované části pozemku již nechal vyhotovit na své náklady žadatel.
Usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr prodeje požadované části pozemku.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov souhlasí s prodej části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 460 ( dle zpracovaného GP par. č. 460/3 o výměře 3 211 m2 v k.ú. Týmova Ves, obec Lukavec, pozemek představuje původní cestu z Lukavce na Týmovu Ves, která již mnoho let není využívána a pozemek je tedy nepotřebný.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s prodejem požadované části pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr prodeje části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 460 v k. ú. Týmova Ves, obec Lukavec v rozsahu geometrického oddělovacího plánu, kterým se odděluje nový pozemek par. č. 460/3 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 3 211m2.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červenec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz