Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2008-28

RK-20-2008-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-20-2008-28
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - dotace na krytí nových povinností krajských úřadů dle § 81c písm. b) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví
Zpracoval J. Kopecká
Předkládá A. Krištofová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o přijetí účelové neinvestiční dotace z Ministerstva financí na krytí výdajů souvisejících s výkonem činností spojených s tvorbou akčních plánů.
Na základě žádosti náměstka ministra zdravotnictví, MUDr. Michaela Víta, Ph.D. bylo Ministerstvem financí rozhodnuto poskytnout neinvestiční účelovou dotaci na zajištění finančního krytí nových povinností krajských úřadů dle § 81c písm. b) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o povinnost pro krajské úřady pořídit akční plány pro územní aglomerace a akční plány pro hlavní pozemní komunikace podle údajů ze strategických hlukových map zpracovaných Ministerstvem zdravotnictví. Pro kraj Vysočina byly uvolněny prostředky ve výši 37 500 Kč. Podmínky použití dotace vypracovalo Ministerstvo zdravotnictví ve formě "Metodiky Ministerstva zdravotnictví pro poskytování účelové dotace ze státního rozpočtu ČR krajům a hl. m. Praze na pořízení akčních plánů pro rok 2008" (dále jen Metodika). Dotace podléhá finančnímu vypořádání se státním rozpočtem za rok 2008.
Návrh řešení Radě kraje je navrhováno schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008 o účelovou neinvestiční dotaci z Ministerstva financí ve výši 37 500 Kč určenou na úhradu výdajů vzniklých kraji v souvislosti s výkonem činností spojených s tvorbou akčních plánů pro rok 2008 s tím, že tyto prostředky budou použity v souladu s Metodikou.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (položka 4111 Neinvestiční přijaté transfery z všeobecné pokladní správy státního rozpočtu) a výdajů (kapitola Krajský úřad, § 6172 Činnost regionální správy) rozpočtu kraje o neinvestiční účelovou dotaci z Ministerstva financí ve výši 37 500 Kč na krytí výdajů vzniklých kraji Vysočina v souvislosti s výkonem činností spojených s tvorbou akčních plánů pro rok 2008;
* zvýšení objemu prostředků na platy zaměstnanců zařazených do krajského úřadu na rok 2008 o částku 27 800 Kč.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
Termín červenec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz