Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2008-05

RK-19-2008-05.doc  RK-19-2008-05pr1.xls
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-19-2008-05
NázevNabytí nemovitého majetku bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatné nabytí nemovitostí do vlastnictví kraje Vysočina.
Zastupitelstvo kraje usnesením 224/04/2003/ZK schválilo prohlášení vztahující se k požadavku bezúplatného převodu nemovitostí ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost předškolních zařízení, škol a školských zařízení v souladu s koncepcí školství kraje Vysočina. Dle § 2 odst. 6 zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu ČR, v platném znění je umožněn bezúplatný převod nemovitého majetku do vlastnictví kraje v případě, že nemovitosti jsou potřebné pro činnost školy nebo školského zařízení. Odbor majetkový doplnil zpracované žádosti o bezúplatný převod nemovitostí v souladu s výše uvedeným usnesením a předložil je dle územní příslušnosti jednotlivým územním pracovištím Pozemkového fondu ČR. Územní pracoviště PF postupně zpracovávají krajem uplatněné požadavky, dokladově je doplňují a předkládají k projednání a schválení presidiu PF ČR.
Návrh řešení Převody nemovitostí ze správy PF ČR jsou řešeny postupně v návaznosti na předložení návrhu územním pracovištěm PF ČR k projednání v presidiu PF ČR. Územní pracoviště PF Jihlava na základě projednání a schválení v presidiu PF ČR předložilo návrh na bezúplatný převod nemovitostí dle soupisu uvedeného v materiálu RK-19-2008-05, př. 1, grafické znázornění převáděných nemovitostí je obsahem materiálu RK-19-2008-05, př. 2. Převáděné nemovitosti jsou nezbytné pro zajištění činnosti příspěvkové organizace Vyšší odborná škola, Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem. Dodatkem zřizovací listiny budou příspěvkové organizaci předány nemovitosti do správy.
Návrh usnesení předpokládá doporučení zastupitelstvu kraje schválit nabytí nemovitostí.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně nabýt nemovitosti dle materiálu RK-19-2008-05, př. 1 z vlastnictví České republiky a správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 24. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz