Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2008-11

RK-17-2008-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-17-2008-11
NázevDodatek č. 1 ke smlouvě o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene - k. ú. Sobíňov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření dodatku ke smlouvě o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene v k.ú. a obci Sobíňov.
Usnesením 0833/22/2005/RK ze dne 21. 6. 2005 bylo radou kraje schváleno uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina a obcí Sobíňov řešící souhlas se stavbou "Kanalizace a ČOV Sobíňov" mimo jiné na pozemku ve vlastnictví kraje par. č. 866/1 v k.ú. a obci Sobíňov. Uvedený pozemek je zastavěn silnici II/345. Smlouva byla uzavřena dne 23. 6. a 1. 7. 2005. Dle článku III. této smlouvy je podmínkou platnosti smlouvy realizace stavby, k níž byla smlouva uzavírána, nejpozději do tří let od podpisu smlouvy. Stavba dosud nebyla zahájena a obec Sobíňov se na základě upozornění příslušného vodoprávního úřadu obrátila na odbor majetkový se žádostí o prodloužení platnosti smlouvy.
Stavba má být realizována podle původní dokumentace, k níž se kladně vyjádřila tehdejší Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje rozhodnout uzavřít dodatek ke smlouvě o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene, kterým bude řešeno prodloužení platnosti smlouvy o další tři roky. Vzhledem k tomu, že nedošlo v daném úseku ke změně projektové dokumentace, nepovažuje OM za nutné vyžádat si nové stanovisko k zásahu do majetku kraje.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít dodatek ke smlouvě o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina obcí Sobíňov.
StanoviskaK uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene se kladně vyjádřila dne 4. 2. 2005 Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít dodatek č. 1 ke smlouvě o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene uzavřené mezi krajem Vysočina a obcí Sobíňov ze dne 23. 6. a 1. 7. 2005, kterým bude řešeno prodloužení platnosti této smlouvy o tři roky ode dne podpisu dodatku smlouvy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz