Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2008-19

RK-13-2008-19.doc  RK-13-2008-19pr1.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-13-2008-19
NázevProjekt Vědeckotechnologický park Jihlava - harmonogram prací
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o materiál, ve kterém je popsán harmonogram postupu při přípravě projektu Vědeckotechnologický park Jihlava na jehož základě bude předložena předběžná registrační žádost projektu do Operačního programu Podnikání a inovace.
Rada kraje Vysočina (dále jen "rada kraje") usnesením 0322/09/2008/RK (Rada kraje schvaluje zpracování studií týkajících se věcného zaměření a organizačního uspořádání Vědeckotechnologického parku Jihlava; bere na vědomí informace o situaci při přípravě projektu Vědeckotechnologický park Jihlava; ukládá odboru regionálního rozvoje předložit radě kraje časový harmonogram dalšího postupu) uložila odboru regionálního rozvoje předložit radě kraje časový harmonogram dalšího postupu při přípravě projektu Vědeckotechnologický park Jihlava (dále jen "VTP"). Současně vzala na vědomí informace o situaci při přípravě tohoto projektu a schválila zpracování studií týkajících se věcného zaměření a organizačního uspořádání VTP.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") navrhuje následující harmonogram dalšího postupu při přípravě projektu VTP.
Duben 2008:
Dne 7. 4. 2008 byla vyhlášena výzva k předkládání projektů v rámci Operačního programu Podnikání a inovace (dále jen "OPPI"), Prosperita - režim podpory nezakládající veřejnou podporu, prioritní osa 5 - prostředí pro podnikání a inovace.
Kraj Vysočina podá předběžnou registrační žádost projektu v rámci tohoto operačního programu u Agentury pro podporu podnikání a investic - CzechInvest dle materiálu RK-13-2008-19, př.1. Potvrzením této předběžné registrační žádosti ze strany CzechInvestu bude stanoveno datum vzniku způsobilých nákladů.
Dále budou krajem Vysočina zadány veřejné zakázky na věcné zaměření VTP a na organizační uspořádání VTP.
Kraj prostřednictvím ORR rovněž osloví potenciální partnery projektu: Statutární město Jihlava, Vysokou školu polytechnickou Jihlava, Akademii věd ČR, Vysoké učení technické v Brně s cílem sestavit projektový tým z kontaktních osob partnerů a kraje Vysočina. Předpokládá se, že členy projektového týmu za kraj Vysočina budou za ORR doc. RNDr. I. Fryšová, Ph.D., vedoucí Oddělení regionálního rozvoje ORR, Ing. T. Čihák, vedoucí ORR, Ing. S. Lemperová, Oddělení regionálního rozvoje ORR, Mgr. V. Kotrbová, Oddělení ekonomicko právní pro čerpání prostředků ES ORR, za OM Ing. P. Kolář, vedoucí OM, E. Jozífek, Oddělení správy realit OM, za OE Ing. A. Krištofová, vedoucí OE, za OI Ing. V. Jáchim a RNDr. Ing. M. Černý, MBA, ředitel sekce pro rozvoj regionu.
Po jmenování projektového týmu ORR uspořádá první pracovní schůzku projektového týmu, kde budou stanoveny okruhy zapojení partnerů do projektu jako je např.: vazba mezi výzkumnými subjekty v návaznosti na projekty OP Výzkum a vývoj pro inovace, příprava nových studijních oborů (jejich akreditace) v návaznosti na projekty OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, výzkumné a inovační aktivity, přesná specifikace spolupráce mezi výzkumnými ústavy nebo vysokými školami, příprava projektové dokumentace, majetkoprávní vztahy apod. Výstupem bude stanovení přesného harmonogramu prací, které budou zajišťovat jednotliví partneři. Jednání projektového týmu budou probíhat dle potřeby, nejméně však 1x měsíčně do doby podání plné žádosti projektu.
Červen 2008:
Budou vyhodnoceny nabídky k realizaci veřejných zakázek na věcné zaměření a na organizační uspořádání VTP. S vítězi soutěží budou uzavřeny smlouvy.
Do poloviny října 2008:
Zpracovatelé předloží ORR výsledky studií, které projektový tým vyhodnotí. Na základě výsledků studie věcného zaměření VTP osloví ORR případně další partnery, kteří by se mohli zapojit do projektu (další vysoké školy).
S partnery budou uzavřeny smlouvy o partnerství upravující pravidla spolupráce při přípravě a realizaci projektu.
Kraj Vysočina podá na CzechInvest registrační žádost. Podmínky k podání žádosti zatím nejsou známy, dle předběžných informací z CzechInvestu by se mělo jednat o předložení finančního zdraví žadatele.
Rada kraje rozhodne na základě výsledků studií o způsobu řízení a zaměření VTP a uloží projektovému týmu, aby provedl marketingovou kampaň pro získání nájemců VTP a definoval startující projekty a služby ve VTP. Bude vyhlášeno výběrové řízení na subjekt zajišťující správu a řízení VTP.
Prosinec 2008:
Rada kraje rozhodne na základě doporučení výběrové komise o subjektu, který bude zajišťovat správu a řízení VTP.
Do března 2009:
OM spolu s ORR zajistí vypracování a schválení investičního záměru projektu.
Do prosince 2009:
OM spolu s ORR zajistí vypracování a schválení projektové dokumentace a technologické části stavby VTP (vybavení stroji a zařízením).
Říjen 2009:
Kraj Vysočina podá na CzechInvest plnou žádost k projektu. Podmínky k podání žádosti zatím nejsou známy, dle předběžných informací z CzechInvestu by se mělo jednat o předložení územního rozhodnutí, doložení majetkových vztahů, studii proveditelnosti. Stavební povolení včetně dokumentace může být předloženo až po schválení realizace projektu, nejpozději však do první žádosti o platbu.
V případě realizace projektu je doba ukončení projektu včetně kolaudace stanovena do 30. 6. 2012.
Dle ustanovení § 52 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je radě kraje vyhrazeno rozhodování o nabytí a převodu movitých věcí na kraj včetně peněz.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínek k předkládanému harmonogramu.
Odbor majetkový nemá připomínek k předkládanému harmonogramu.
Odbor informatiky souhlasí s navrhovaným harmonogramem.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
předložit Agentuře pro podporu podnikání a investic - CzechInvest předběžnou registrační žádost projektu Vědeckotechnologický park Jihlava do Operačního programu Podnikání a inovace dle materiálu RK-13-2008-19, př.1.
bere na vědomí
harmonogram prací při přípravě projektu Vědeckotechnologický park Jihlava a ukládá Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina postupovat dle předloženého časového harmonogramu dle materiálu RK-13-2008-19.
Odpovědnost ORR, OE, OM, OI
Termín 31. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz