Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2008-28

RK-12-2008-28.doc  RK-12-2008-28pr1a.jpg  RK-12-2008-28pr1b.jpg  RK-12-2008-28pr2.doc  RK-12-2008-28pr3.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-12-2008-28
NázevInformace o aktivitách Kanceláře kraje Vysočina v Bruselu v prvních třech měsících od zahájení činnosti, jejich zhodnocení ve vztahu ke stanoveným úkolům pro uvedené období, návrh prioritních aktivit pro další čtvrtletí roku 2008 včetně návrhu budoucích
Zpracoval M. Heřmanová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o materiál popisující nejvýznamnější aktivity Kanceláře kraje Vysočina v Bruselu (dále jen "kancelář") v prvním čtvrtletí roku 2008, plnění úkolů stanovených pro toto období v materiálu RK 1-2008-13, navrhující plán předpokládaných akcí a činností na další čtvrtletí 2008 včetně některých aktivit v roce 2009

1. Zahájení činnosti kanceláře kraje Vysočina v Bruselu

Kancelář kraje Vysočina v Bruselu zahájila svoji činnost dne 14. ledna 2008, kdy se zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu přemístila do Bruselu. Od tohoto data zástupkyně pracovala nejprve především na zprovoznění kanceláře, na rozšíření informace o její existenci a navázání prvních kontaktů v Bruselu. Poté se kancelář postupně stále více věnovala hlavním aktivitám, pro které byla zřízena. Ty jsou spolu s konkrétní činností kanceláře popsány níže v bodě 2 části popis problému tohoto materiálu.

Zahájení činnosti kanceláře, náplň její činnosti stejně jako její priority, cíle a úkoly pro první čtvrtletí 2008 stejně jako nastavení systému spolupráce a komunikace kanceláře s Krajským úřadem kraje Vysočina byly podrobněji popsány v materiálu RK-01-2008-13. Rada kraje je vzala na vědomí usnesením č. 0026/1/2008/RK:

"Rada kraje bere na vědomí
* zahájení činnosti kanceláře kraje Vysočina v Bruselu od 14. ledna 2008 dle části 1 návrhu řešení materiálu RK-01-2008-13;
* návrh systému komunikace se zástupcem kraje Vysočina v Bruselu a nastavení systému a frekvence pobytu zástupce v Bruselu a na Vysočině dle části 2 návrhu řešení materiálu RK-01-2008-13;
* základní úkoly pro kancelář v prvním čtvrtletí roku 2008 dle části 3 návrhu řešení materiálu RK-01-2008-13."

2. Konkrétní činnost kanceláře v oblasti jejích pěti definovaných základních aktivit

Pro kancelář bylo v uvedeném materiálu RK 1-2008-13 definováno pět základních oblastí aktivit, kterým by se kancelář měla dlouhodobě věnovat, a to konkrétně: informace, prezentace, spolupráce, vzdělávání a logistický servis. Níže jsou popsány nejvýznamnější konkrétní aktivity kanceláře v uvedených pěti základních oblastech.


I. Informace

Základním úkolem kanceláře v této oblasti aktivit je zajišťovat sběr informací v Bruselu z oblasti činností institucí EU a dalších regionů zastoupených v Bruselu a soustřeďovat a vyhodnocovat zejména informace o aktuálních vypisovaných projektech a výzvách a dalších programech finanční podpory a zajišťuje jejich distribuci regionálním cílovým skupinám.

A) sledování aktuálních výzev k podávání projektů

Kancelář stále více pracuje na monitoringu aktuálních vypisovaných výzev k podávání projektů, především v jednotlivých komunitárních programech, a informace o těchto výzvách distribuuje tak, že je buď přímo zašle emailem vedoucím příslušných odborů krajského úřadu či jednotlivým pracovníkům k dalšímu využití či distribuci adresátům, popřípadě jsou zaslány vedoucímu ORR, který jejich distribuci zajišťuje. Plánuje se zřízení sekce aktuální výzvy na připravovaných webových stránkách kanceláře.

B) další informační aktivity

Kancelář dále vyhledává a poskytuje informace ad hoc různým subjektům i pracovníkům krajského úřadu kraje Vysočina, kteří se na ni obrátí s konkrétními požadavky.


II. Prezentace a propagace kraje Vysočina

Úkolem kanceláře je spolupracovat při pořádání prezentačních akcí v Bruselu s cílem představit Vysočinu jako atraktivní region pro cestovní ruch, jako oblast s mnoha přírodními a historickými krásami a jako dynamický region s inovačním potenciálem.

V prvním čtvrtletí roku 2008 se kancelář soustředila především právě na prezentační a propagační aktivity s cílem, vedle propagace kraje samotného, co nejvíce rozšířit informaci o otevření kanceláře v Bruselu.

A) Uskutečněné propagační akce:

Během prvního období své činnosti se kancelář podílela na organizaci a přípravách a prezentovala krásy i potenciál našeho kraje zejména na následujících akcích:

- Novoroční přípitek v Českém domě - spolupořádání, účast a prezentace regionálních specialit, nabídka propagačních materiálů - přítomno přibližně 100 hostů - poslanci Evropského parlamentu, pracovníci evropských institucí, partnerské regiony a další (22.1.2008)
- National Stereotypes Party - setkání stážistů Evropské komise - účast a prezentace regionálních specialit, nabídka propagačních materiálů na - přítomno přibližně 1000 osob z celé Evropy (26.1.2008)
- Veletrh komunitárních programů v Brně - spolupořádaný krajem Vysočina, Jihomoravským krajem, jejich regionálními zastoupeními v Bruselu a jihlavským a brněnským Eurocentrem - spolupráce na přípravě veletrhu, vystoupení k aktivitám kanceláře v Bruselu, spolupráci regionů v Českém domě, příspěvek o kanceláři do tištěného programu veletrhu (14.2.2008)
- akce Brusel - hlavní město Evropy - prezentace kraje Vysočina ve spolupráci s Czech Tourism formou propagačních materiálů (15.3.2008)
- 1. reprezentační ples České republiky v Bruselu - spolupořádání, podíl na organizaci, a osobní účast (4.4.2008)


B) Další propagační aktivity:

Kromě uvedených akcí se zástupkyně kraje v Bruselu věnovala dalším propagačním aktivitám, zejména:

- přípravě informační brožury o kanceláři kraje Vysočina v Bruselu v českém a anglickém jazyce, francouzská verze je ve stadiu realizace zatím (viz. příloha č. 1 tohoto materiálu)
- poskytnutí několika rozhovorů osobně či písemným zpracováním odpovědí na otázky (Jihlavské listy, ekonomický deník E15, Deník Vysočina, týdeník Cesta vrchovinou)
- sepsání článků o kanceláři kraje Vysočina v Bruselu (měsíčník Czech Business and Trade, zpravodaj Krajského úřadu kraje Vysočina)
- přípravě příspěvku o bruselské kanceláři kraje Vysočina do katalogu Veletrhu komunitárních programů v Brně
- sepsání několika tiskových zpráv o vybraných aktivitách
- reprezentace kraje Vysočina na společenských akcích, účast na odborných seminářích a konferencích
- přípravě struktury a textů pro webové stránky www.vysocina.eu/Brusel (předpokládané spuštění - konec dubna 2008)
- pracím na přípravě dalších propagačních akcích (viz. bod 2 části návrh řešení tohoto materiálu)

III. Spolupráce

V této oblasti je úkolem kanceláře napomáhat rozvoji spolupráce kraje Vysočina s dalšími evropskými regiony, monitorovat a vyhledávat partnery pro předkládání celoevropských projektů v rámci jednotlivých výzev, navazovat kontakty a spolupracovat s českými a dalšími regiony při prosazování společných zájmů.

Níže je popsáno, s jakými osobami popřípadě institucemi v Bruselu a na Vysočině byl navázán kontakt a byla jim sdělena informace o otevření kanceláře kraje Vysočina v Bruselu, následuje popis aktivit kanceláře v oblasti monitoringu partnerů pro projekty a některých konkrétních aktivit kanceláře na poli podpory spolupráce s partnerskými regiony.

A) kontakty v Bruselu:

- regiony:

Během prvního čtvrtletí roku 2008 kancelář navázala pravidelný kontakt a zahájila spolupráci:
- se všemi zástupci českých regionů působícími v Bruselu (spolupráce na společných akcích a aktivitách, výměna informací, účast na pravidelných setkáních všech zástupců českých regionů v Bruselu),
- se zástupci všech kanceláří partnerských regionů kraje Vysočina v Bruselu (proběhlo několik individuálních setkání se všemi zástupci, nejužší vztahy navázány se zastoupením regionu Friuli Venezia Giulia - ředitel zastoupení potvrdil realizaci stáže pro zástupkyni kraje Vysočina na zastoupení FVG - jsou dohodnuty základní podmínky stáže, v současné době se řeší konkrétní plán a aktivity během stáže)
- se zástupci většiny slovenských regionů v Bruselu

O otevření kanceláře byla informována rovněž všechna zastoupení regionů Visegrádské 4 v Bruselu a několikrát proběhl emailový kontakt s představiteli všech regionálních bruselských zastoupení v souvislosti s hledáním partnerů pro projekty.


- poslanci Evropského parlamentu:

Existence kanceláře kraje Vysočina v Bruselu a její priority a aktivity byly postupně představeny v podobě individuálních schůzek zatím celkem 17 poslancům Evropského parlamentu za Českou republiku (I. Strejček, J. Březina, R. Falbr, J. Maštálka, O. Vlasák, Z. Roithová, J. Zielenec, V. Flasarová, J. Zahradil, H. Fajmon, P. Duchoň, J. Hybášková, T. Zatloukal, V. Remek, D. Strož, J. Kohlíček, J. Zvěřina). Během schůzek byly předány propagační materiály kraje Vysočina a vyměněny kontakty a ve většině případů započata spolupráce či alespoň domluvena případná budoucí spolupráce.

Kontakt byl navázán i s většinou asistentů poslanců EP za Českou republiku i některými zaměstnanci EP.

Bruselská zástupkyně Vysočiny získala příslib aktivní účasti některých poslanců EP na projektu LEGESE, do kterého je zapojen kraj Vysočina prostřednictvím OI.

- DG Evropské komise:

Kancelář navázala kontakty s některými pracovníky DG ENVI (životní prostředí), DG TREN (doprava, energie), DG REGIO (regionální politika), DG EMPL (zaměstnanost, sociální věci), DG ECFIN (ekonomické a finanční záležitosti), DG MARE (rybolov), DG JUSTICE (spravedlnost, svoboda a bezpečnost), DG COMPET (hospodářská soutěž).

- Stálé zastoupení ČR při EU (SZ ČR)

Účast na schůzce s velvyslankyní Milenou Vicenovou, pravidelný kontakt a spolupráce s tiskovým mluvčím SZ ČR, panem Vytopilem, a panem Stanislavem Schneiderem (oblast kohezní politiky na SZ ČR), kontakt navázán i s dalšími pracovníky SZ ČR.

- české organizace v Bruselu

Pravidelný kontakt a spolupráce navázána s CEBRE (Česká podnikatelská reprezentace při EU), Czech Tourism, Czech Invest, CZELO (Česká styčná kancelář pro vědu a výzkum), České centrum.

Kromě výše uvedených byl navázán kontakt s řadou dalších osob, například velvyslancem České republiky v Belgii, pracovníky Výboru regionů, Stálého zastoupení Slovenské republiky při EU, Stálé reprezentace Francouzské republiky při EU, panem Brtníkem, ředitelem Evropské školy v Bruselu, evropským regionálním sdružením pro informační společnost Eris@ apod.


B) Kontakty na Vysočině:

V přímém kontaktu je kancelář se zástupci VŠPJ a ZMU Třebíč, s krajskou Hospodářskou Komorou, s Eurocentrem Jihlava, se sdružením EPMA.

Nepřímo, přes vedoucího ORR, probíhá komunikace i s dalšími subjekty v kraji Vysočina - jsou jim zasílány informace o aktuálních výzvách či hledaných partnerech, které by se jich mohly týkat.

Starostům obcí v kraji Vysočina byla zaslána informační brožura o kanceláři kraje Vysočina v Bruselu spolu s průvodním dopisem jménem vedoucího ORR a vedoucího OSH a výzvou ke kontaktování kanceláře a informací o možnosti publikovat informaci o projektech realizovaných z prostředků EU v jejich obcích na webu kanceláře kraje Vysočina v Bruselu.

Kontaktní osobou přímo v kraji Vysočina pro záležitosti spojené s aktivitami kanceláře kraje Vysočina v Bruselu a nejbližším spolupracovníkem zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu je nově Mgr. Josef Kodet, i tato informace byla starostům obcí sdělena.

C) vyhledávání partnerů pro projekty

Kancelář jednak aktivně vyhledává partnery pro projekty na Vysočině - dle konkrétního zadání - například pro projekty OI (vyhledávání partnerů pro projekt OI ERNIES - elektronické rezervace v regionálním zdravotnickém systému), vyhledávání partnerských univerzit pro projekt ZMU Třebíč v rámci programu ERASMUS, vyhledávání partnerských univerzit pro projekt Kampusu VŠPJ.

Kancelář zároveň předává do kraje strukturované informace o hledání partnerů do projektů jiných subjektů a tedy možné účasti v projektech pro subjekty z Vysočiny. Tyto informace jsou zasílány emailem buď přímo vedoucím příslušných odborů krajského úřadu či jednotlivým pracovníkům k dalšímu využití či distribuci adresátům, popřípadě jsou zaslány vedoucímu ORR, který jejich distribuci zajišťuje. Takto byly zaslány desítky informací. Výhledově je v plánu zřízení sekce hledání partnerů na připravovaných webových stránkách kanceláře kraje Vysočina v Bruselu.

D) další aktivity na poli spolupráce s regiony

Kancelář kraje Vysočina v Bruselu se dále aktivně snaží o posílení spolupráce a usnadnění komunikace mezi OLVHZ Krajského úřadu kraje Vysočina a partnerským regionem Champagne-Ardenne ohledně projektu připravovaného do OP Mezinárodní spolupráce (INTERREG IV C) v oblasti lesního hospodářství a je v kontaktu jak s bruselským zástupcem Champagne-Ardenne, tak s příslušnými zaměstnanci oddělení vnějších vztahů regionu Champagne-Ardenne.


IV. Vzdělávání

Úkolem kanceláře je napomáhat při vzdělávání pracovníků kraje a krajem zřizovaných organizací v oblasti fungování EU, jejích politik, rozhodovacích procesů a také aktuálních otázek evropské integrace.

Ke vzdělávání pracovníků krajského úřadu kancelář přispěla zasíláním informací o aktuálních výzvách či projektech, jak bylo popsáno výše v bodě I Informace či o vybraných seminářích a konferencích, kterých se lze zúčastnit, a poznatků z některých seminářů, kterých se zúčastnila zástupkyně kraje Vysočina osobně.


V, Logistický servis

Úkolem kanceláře v této oblasti je poskytovat servis politikům a pracovníkům kraje Vysočina při jejich jednáních v Bruselu, případně ve Štrasburku, Lucemburku, a zajistit také technickou a administrativní pomoc pro subjekty z kraje Vysočina.

V této oblasti kancelář poskytla mimo jiné kompletní zázemí (jednací místnosti, zajištění občerstvení, informace o ubytování, příprava) setkání zástupců lokálních, regionálních a národních autorit v oblasti eParticipace z několika evropských zemí pro projekt Demonet pořádané sdružením EPMA spoluzaloženým krajem Vysočina.


Zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu se samozřejmě věnuje i řadě dalších činností v oblasti chodu kanceláře, komunikace, přípravách budoucích aktivit (již je například připraven rámcový program cesty zastupitelů kraje Vysočina do Bruselu včetně některých konkrétních schůzek a akcí) včetně vyhledávání možností realizace studentských stáží, kulturních akcí, apod., které jsou rozepsány v pravidelných zprávách o činnosti kanceláře, které zástupkyně připravuje ve čtrnáctidenním intervalu a zasílá na vědomí vedoucímu ORR. Součástí těchto zpráv jsou i shrnutí aktivit každých dvou týdnů. Shrnutí obsažená v jednotlivých zprávách jsou přílohou č. 2 tohoto materiálu.

Veškeré zásadní kroky a aktivity kanceláře jsou konzultovány či realizovány ve spolupráci s ORR nebo OSH dle jejich povahy a v souladu s nastaveným systémem komunikace a spolupráce, vymezeným v materiálu RK 1-2008-13.

V průběhu prvního čtvrtletí proběhla jedna kratší cesta zástupkyně do kraje Vysočina, a to především za účelem reprezentace kraje a vystoupení o aktivitách bruselské kanceláře Vysočiny na Veletrhu komunitárních programů v Brně dne 14.2.2008.
Návrh řešení 1. Návrh vyhodnocení plnění základních úkolů kanceláře v prvním čtvrtletí 2008

V materiálu RK-01-2008-13 byly stanoveny následující prioritní úkoly kanceláře pro první čtvrtletí roku 2008:

* seznámení se s prostředím v Bruselu a základní orientace v něm;
* prezentace otevření Kanceláře kraje Vysočina v Bruselu a rozšíření této informace mezi cílové skupiny i potenciální partnery;
* navázání kontaktů s významnými představiteli evropských institucí, zastoupení ostatních krajů nejen z České republiky s důrazem na zastoupení partnerských regionů kraje Vysočina;
* snaha o absolvování nabízené stáže na zastoupení partnerského regionu Friuli Venezia Giulia v Bruselu;
* postupné mapování možných zdrojů finanční podpory.

Vzhledem k výše popsaným aktivitám kanceláře v rámci jednotlivých definovaných oblastí (bod 2. části popis problému tohoto materiálu) jejích činností se navrhuje vyhodnotit uvedené úkoly jako splněné, neboť z výše uvedeného vyplývá, že zástupkyně se mimo jiné aktivity seznámila s prostředím v Bruselu, pracovala na propagaci kraje a rozšíření informace o existenci bruselské kanceláře Vysočiny, navázala a udržuje řadu kontaktů s klíčovými institucemi a osobami včetně všech partnerských regionů kraje Vysočina, sjednala s ředitelem zastoupení partnerského regionu Friuli Venezia Giulia absolvování stáže na tomto zastoupení a jeho podmínky a monitorovala aktuální výzvy k podávání projektů v oblasti komunitárních programů a distribuovala takto získané informace do kraje, čímž učinila první kroky ve vyhledávání zdrojů finanční podpory pro subjekty v kraji Vysočina.


2. Návrh některých akcí, kterých se kancelář resp. kraj Vysočina zúčastní v druhém čtvrtletí 2008 a plán některých akcí v roce 2009:

Kancelář kraje Vysočina pracuje na své účasti či plánuje spolupořádat ve druhém čtvrtletí 2008 zejména následující akce:

- Výstava regionů Visegrádské 4 v Evropské komisi - ve dnech 14.- 17.4.2008
- setkání partnerských regionů českých krajů - dne 5.5.2008 - cílem výměna kontaktů s partnerskými regiony ostatních českých krajů a získání potenciálních partnerů pro projekty kraje Vysočina - očekávaná účast - cca 80 regionálních zástupců
- setkání s novináři a reportéry působícími v Bruselu - připravováno ve spolupráci s ostatními regionálními zástupci v Českém domě - cílem prezentace našich zastoupení a krajů, navázání kontaktu s novináři (květen 2008)
- Den otevřených dveří ve Výboru regionů - dne 7.6.2008 - očekávána návštěva přibližně 5000 účastníků - prezentace kraje formou stánku - propagačních materiálů, regionálních specialit
- Česká street party v Bruselu - červen 2008
- pracovní cesta zastupitelů kraje Vysočina do Bruselu - červen 2008
- výstava fotografií kraje Vysočina v Bruselu (v Evropském parlamentu/Českém domě) - červen 2008
- divadelní představení v Českém domě ve spolupráci s Českým centrem - červen 2008
- pracovní cesta podnikatelů z Vysočiny v součinnosti s krajskou Hospodářskou Komorou a CEBRE (Českou podnikatelskou reprezentací při EU)

Pro první pololetí roku 2009 kancelář navrhuje a pracuje na účasti na následujících akcích:

- Reprezentační ples ČR v Bruselu - zahajovací společenská akce předsednictví ČR v Radě EU - leden 2009
- Dny regionů ČR v Bruselu - hlavní akce českých regionů během předsednictví ČR v Radě EU - pracovní koncepce akce je uvedena v příloze č. 3 k tomuto materiálu (jde o verzi materiálu, která bude předložena nejbližší AK ČR k projednání) - jedná se o několikadenní aktivitu obsahující jak odborné semináře rozdělené do jednotlivých témat, tak o doprovodný společenský a kulturní program - jde o společnou aktivitu všech zastoupení českých regionů v Bruselu s cílem zviditelnit naše kraje v době předsednictví v Radě EU; za kraj Vysočina byla navržena účast (a role druhého garanta) workshopu cestovního ruchu a aktivní účast na semináři Trendy ve vědě a výzkumu v českých krajích v konkrétních oblastech, kde je zástupkyně Vysočiny spoluautorem myšlenky a konceptu
- Česká street party v Bruselu - závěrečná společenská akce předsednictví v Radě EU - červen 2009


3. Návrh prioritních aktivit kanceláře v druhém čtvrtletí roku 2008:

- udržování získaných kontaktů a navazování dalších kontaktů významných pro kraj Vysočina včetně posílení vazeb na subjekty z Vysočiny
- systematičtější monitoring aktuálních výzev k podávání projektů a práce na vyhledávání dalších zdrojů finanční podpory
- dokončení webových stránek kanceláře kraje Vysočina v Bruselu a nastavení systému jejich pravidelné aktualizace
- realizace vyjednané stáže na Zastoupení partnerského regionu Friuli Venezia Giulia
- příprava prezentace kraje Vysočina na České street party v Bruselu
- příprava programu pracovní cesty zastupitelů kraje Vysočina do Bruselu v červnu 2008


4. Návrh na realizaci stáží studentů z VŠ v kraji Vysočina v Kanceláři kraje Vysočina v Bruselu

Zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu získala informaci o nové možnosti financování pracovních stáží v rámci komunitárního programu ERASMUS a informovala o ní VŠPJ s předběžným dotazem, zda by VŠPJ měla zájem o spolupráci v podobě stáží svých studentů v kanceláři kraje Vysočina v Bruselu. Zástupce VŠPJ deklaroval předběžný zájem o realizaci stáží v bruselské kanceláři a potvrdil, že je možné v rámci projektu VŠPJ v programu ERASMUS pro stážisty získat stipendium z prostředků EU.

Tato forma stáže má několik výhod: kraj Vysočina by tedy nenesl finanční náklady na stážistu, posílil a podpořil by spolupráci s nejvýznamnější univerzitou v kraji a zároveň získal pracovní sílu do kanceláře kraje Vysočina v Bruselu, která je koncipovaná pro dvě osoby.

Vzhledem k těmto okolnostem navrhuje zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu zahájit jednání o spolupráci VŠPJ a kraje Vysočina ve formě stáží studentů VŠPJ v bruselské kanceláři Vysočiny a oslovit další VŠ v kraji Vysočina s obdobnou nabídkou a je připravena dojednat podrobnosti.


Přílohy:
1. RK-12-2008-28, př. 1: Informační brožura o Kanceláři kraje Vysočina v Bruselu
2. RK-12-2008-28, př. 2: Shrnutí z pravidelných zpráv o činnosti zástupkyně kraje Vysočina v Bruselu
3. RK-12-2008-28, př. 3: Návrh koncepce Dnů regionů ČR v Bruselu
StanoviskaOSH:
"Odbor sekretariátu hejtmana úzce spolupracuje s Kanceláří kraje Vysočina v Bruselu. Vzájemná komunikace, konzultace problémů a podpora činnosti kanceláře probíhá průběžně. OSH je samozřejmě i nadále k dispozici pro spolupráci při plnění úkolů kanceláře, zejména těch, které se dotýkají působnosti OSH."
OI:
"Odbor informatiky spolupracuje s Kanceláří kraje Vysočina v Bruselu na konkrétních úkolech vyplývajících z realizace či přípravy jednotlivých evropských projektů. Přínos kanceláře pro kraj vnímáme na OI velmi pozitivně, neboť její zřízení umožnilo získat informace či kontakty, které byly vzhledem k jejich charakteru dosud nedostupné. Z tohoto důvodu a také z důvodu profesionality fungování kanceláře pokládáme její existenci za velmi důležitou."
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
* splnění základních úkolů stanovených pro první čtvrtletí roku 2008 dle části 1. návrhu řešení materiálu RK-12-2008-28;
* návrh akcí a prioritních aktivit pro druhé čtvrtletí roku 2008 dle části 2. a 3. návrhu řešení materiálu RK-12-2008-28;
* návrh na zahájení jednání mezi krajem Vysočina a vysokými školami v kraji Vysočina o stážích studentů v Kanceláři kraje Vysočina v Bruselu dle části 4. návrhu řešení materiálu RK-12-2008-28.
Odpovědnost ORR, OSH
Termín 31. 7. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz