Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2008-58

RK-12-2008-58.doc  RK-12-2008-58pr1.xls
Číslo materiálu58
Číslo jednacíRK-12-2008-58
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Životní prostředí - zpracování Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina
Zpracoval M. Janoušek, J. Joneš
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 1489/31/2007/RK vzala na vědomí návrh zadání koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina a uložila odboru životního prostředí realizovat záměr zpracování Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina. Za tímto účelem a v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek zaslal Krajský úřad kraje Vysočina, odbor životního prostředí výzvu k podání nabídky na zpracování Koncepce možným dodavatelům, z nichž ve stanovené lhůtě nabídku předložili čtyři zájemci. Nabídky jsou hodnoceny podle nejnižší nabídkové ceny. Ceny a hodnocení nabídek jsou uvedeny v příloze č. 1 tohoto materiálu. V souladu s uvedenými Pravidly bude jako nejvhodnější posuzována nabídka s nejnižší nabídkovou cenou. Nejnižší nabídkovou cenu obsahuje nabídka Chaloupky o.p.s, školská zařízení pro zájmové a další vzdělávání s cenou 278.000,-- Kč (cena včetně DPH, protože nejsou plátcem DPH). Podle čl. 2 odst. 2 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek je třeba, aby před ukončením výběrového řízení bylo zajištěno finanční krytí zakázky. S náklady na koncepci EVVO se v rozpočtové kapitole Životní prostředí pro rok 2008 nepočítá.
Návrh řešení Z důvodů uvedených v popisu problému navrhuje Odbor životního prostředí na základě výše uvedených skutečností radě kraje zvýšit rozpočet výdajů kapitoly Životní prostředí, § 3792 Ekologická výchova a osvěta o částku 278 000 Kč a současně snížit kapitolu Rezerva a rozvoj kraje, položka Strategické a koncepční materiály o stejnou částku 278 000 Kč za účelem úhrady veřejné zakázky malého rozsahu na službu "Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina".
StanoviskaOdbor ekonomický
nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položka Strategické a koncepční materiály je 9 565 tis. Kč.
Stanovisko OSŘŽKÚ
oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá připomínky k danému materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení výdajů kapitoly Životní prostředí, § 3792 Ekologická výchova a osvěta o částku 278 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnost j.n., položka Strategické a koncepční materiály o stejnou částku 278 000 Kč za účelem úhrady veřejné zakázky malého rozsahu na službu "Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) kraje Vysočina".
Odpovědnost OŽP, OE
Termín 30. 4. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz