Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2008-10

RK-12-2008-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-12-2008-10
NázevStanovisko ke stavbě "I/19 Kámen - obchvat"
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší vydání souhlasu pro připravovanou stavbu ŘSD ČR mimo jiné na pozemcích ve vlastnictví kraje.
Na odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Jihlava a požádalo o vydání stanoviska k připravované silniční stavbě "I/19 Kámen - obchvat". Ze žádosti vyplývá, že jedná o připravovanou akci, která je v souladu s územními plány obcí Věžná, Kámen a Vysoká Lhota. V katastrálním území a obci Vysoká Lhota se má stavba dotknout částí pozemků kraje par. č. 1036 ostatní plocha, silnice a par. č. 1153 ostatní plocha, silnice, v katastrálním území Kámen u Pacova a obci Kámen pak částí pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 153/1 díl 1, par, č, 889 díl 1 a par. č. 890 díl 1. K žádosti ŘSD ČR se vyjadřoval majetkový správce pozemků, Krajská správa a údržba silnic Vysočina, příspěvková organizace provoz Pelhřimov, která sdělila, že k připravované stavbě, jež se dotkne pozemků kraje nemá námitek.
Uvedené pozemky jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. Pozemky vedené Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Pelhřimov v katastru nemovitostí pro katastrální území a obec Vysoká Lhota jsou zapsány na listu vlastnictví 28 a pozemky v k. ú. Kámen u Pacova a obci Kámen na listu vlastnictví 161.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vydat Ředitelství silnic a dálnic ČR - investorovi stavby souhlas:
* k vynětí pozemků kraje ze zemědělského půdního fondu, případně lesního půdního fondu a k vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení na stavbu "I/19 Kámen-obchvat";
* se vstupem investora, jakož i pracovníků projektové organizace na shora uvedené pozemky za účelem provádění průzkumných prací a projektové přípravy.
StanoviskaProti uvažované stavbě nemá žádných námitek majetkový správce ani odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s vynětím částí pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 153/1 díl 1, par. č. 889 díl 1 a par. č. 890 díl 1, všechny v k. ú. Kámen u Pacova a obci Kámen ze zemědělského půdního fondu, popřípadě z lesního půdního fondu;
* s vydáním územního rozhodnutí na stavbu "I/19 Kámen - obchvat", kterou budou dotčeny části pozemků par. č. 1036 a par. č. 1153 v k. ú. a obci Vysoká Lhota a části pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 153/1 díl 1, par. č. 889 díl 1 a par. č. 890 díl 1 v k. ú. Kámen u Pacova a obci Kámen;
* se vstupem investora i pracovníků projektové a dodavatelské stavební organizace na shora uvedené pozemky v k. ú. a obci Vysoká Lhota a v k. ú. Kámen u Pacova a obci Kámen ve vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz