Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2008-09

RK-12-2008-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-12-2008-09
NázevDarování pozemku pod chodníkem v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování pozemku pod chodníkem obci Svatoslav.
Na odbor majetkový se obrátila obec Svatoslav a požádala o darování části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2586/1 v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav zastavěné v minulosti chodníkem a dosud nezaměřené. Nyní by chtěla obec chodník rekonstruovat, proto je nutné, aby pozemek pod chodníkem byl v jejím vlastnictví. Proto navrhuje, že nechá na své náklady vyhotovit geometrický plán, který bude následně použit pro vlastní převod.
Pozemek ve ZE-PK par. č. 2586/1 v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy PO kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 113.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti obce vyhovět a geometrickým plánem nově zaměřený pozemek zastavěný chodníkem obci darovat. Navržený bezúplatný převod je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který je a nadále bude využíván nekomerčně pro veřejně prospěšné účely z důvodu jeho zastavěnosti obecním chodníkem. Záměr kraje darovat část shora uvedeného pozemku obci Svatoslav je třeba v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, § 18, odst. 1 zveřejnit po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat obci Svatoslav část pozemku ve ZE-PK par. č. 2586/1 v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnou darovat tento pozemek obci Svatoslav.
StanoviskaS darováním pozemku kraje zastavěného chodníku do vlastnictví obce souhlasí majetkový správce i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje darovat obci Svatoslav část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2586/1 v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) par. č. 2586/1 v k. ú. Svatoslav u Třebíče a obci Svatoslav zastavěnou obecním chodníkem z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Svatoslav.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz