Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2008-48

RK-09-2008-48.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-09-2008-48
NázevNávrh na zadání veřejné zakázky v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Jihlava nemůže do doby schválení finančního plánu zadat veřejnou zakázku.

Dle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 27. 11. 2007 č. 13/07 čl. 5 odst. 2, může příspěvková organizace zadat veřejnou zakázku v případě, že je finančně kryta schváleným finančním plánem organizace (investiční dotace zřizovatele, odsouhlasené použití investičního fondu, neinvestiční provozní prostředky aj.), závazným rozhodnutím o přidělení dotace ze státního rozpočtu nebo fondu, popř. jiným vnějším zdrojem financování.
V období do schválení finančních plánů by podle těchto Pravidel nebylo (v případě nemocnic) možné veřejné zakázky zadávat. Schválená dotace na provoz na příslušný rok je v jejich případě účelová (zabezpečení LSPP, pojištění majetku a náklady na sociální sestru). Dotace z nájemného je do okamžiku schválení finančních plánů alokovaná pro každou nemocnici ve formě rezervy na kapitole Zdravotnictví (nemocnice si dle potřeb určují konkrétní rozdělení na část provozní a část investiční ve finančním plánu).

Nemocnice Jihlava, p. o. požádala o souhlas s vypsáním veřejné zakázky na investiční akci "Projektová dokumentace na stavební úpravy pro lineární urychlovač" v souvislosti se záměrem vybudování Krajského onkologického centra.

Rada kraje dne 11. 12. 2007 usnesením č. 1747/36/2007/RK uložila vedoucím odborů sociálních věcí a zdravotnictví a ekonomického zajistit u nemocnic zřizovaných krajem v období do schválení finančního plánu na rok 2008 neodkladné finanční převody - maximálně do výše 2 mil. Kč v jednotlivém případě - související s úhradou investičních příp. neinvestičních závazků v případech sjednaných splátek a řešení havarijních situací vzniklých na majetku ve vlastnictví kraje, kdy tento převod je finančně kryt předchozí platbou nájemného z pronájmů nemovitostí a movitých věcí ve vlastnictví kraje pronajatých nemocnicím na základě smluv o nájmu (UZ 00051) nebo kapitálovým výdajem (ÚZ 000 54) schváleným v rozpočtu kraje na rok 2008.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje Radě kraje Vysočina schválit zadání veřejné zakázky malého rozsahu na projekt pro stavební povolení na investiční akci "Projektová dokumentace na stavební úpravy pro lineární urychlovač" v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje Radě kraje Vysočina uložit odboru sociálních věcí a zdravotnictví a řediteli Nemocnice Jihlava, p. o. zabezpečit přednostní zařazení této investiční akce do investičního plánu na rok 2008.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zadání veřejné zakázky v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci na investiční akci "Projektová dokumentace na stavební úpravy pro lineární urychlovač";
ukládá
odboru sociálních věcí a zdravotnictví a řediteli Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace zabezpečit zařazení investiční akce "Projektová dokumentace na stavební úpravy pro lineární urychlovač" do investičního plánu pro rok 2008.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Jihlava, p. o., OSVZ
Termín 30. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz