Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2008-39

RK-06-2008-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-06-2008-39
NázevŽádost obce Těchobuz o připojení Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace na plánovaný obecní vodovod
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o žádost obce Těchobuz o vyjádření k připojení Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace k připravovanému obecnímu vodovodu.
V červenci roku 2006 se obec Těchobuz obrátila na ředitelku ÚSPMP Těchobuz se žádostí o vyjádření zájmu zřizovatele této příspěvkové organizace k připojení na plánované inženýrské sítě - splaškovou kanalizaci a vodovod. V srpnu téhož roku proběhlo v obci jednání, kterého se zúčastnila jak ředitelka ÚSPMP Těchobuz tak zástupce OM. O připojení na splaškovou kanalizaci kraj Vysočina zájem projevil, o připojení na vodovod, respektive o odběr vody z něj ne. Důvodem je stav, kdy pro zásobování vodou ÚSPMP je zajištěn stávající vlastní zdroj vody o dostatečné kapacitě a vyhovující kvalitě. V únoru letošního roku se starosta obce Těchobuz obrátil dopisem na Miroslava Houšku se žádostí o přehodnocení stanoviska s ohledem na možnost získání finančních prostředků na vybudování vodovodu. Klienti ÚSPMV tvoří polovinu obyvatel obce a pro úspěšnost žádosti o dotaci potřebuje obec doložit zájem kraje Vysočina o připojení.
Návrh řešení OM navrhuje vyjít obci vstříc a vyslovit souhlas napojením ÚSPMP na plánovaný vodovod. Napojení by sloužilo jako záložní - reservní zdroj pro jakýkoliv případ problémů s vlastním zdrojem vody. Předpokládaná délka vodovodní přípojky je cca 130 m. Potrubí vodovodní přípojky bude v případě realizace uloženo do společné trasy s plánovanou kanalizační přípojkou.
Obec potřebuje souhlas neprodleně doložit k žádosti o dotaci.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s napojením Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace na plánovaný vodovod v obci Těchobuz.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 19. 2. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz