Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2008-30

RK-07-2008-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-07-2008-30
NázevŽádosti o podporu žádostí projektů předkládané do ROP NUTS 2 Jihovýchod v roce 2008
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením č. 1059/23/2007/RK vzala na vědomí přípravu projektů: "Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě", "Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov", "Pavilon pro matku a dítě v Nemocnici Třebíč", "Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod", "Centrální pavilon JIP v Nemocnici Jihlava" a uložila Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina, Odboru majetkovému Krajského úřadu kraje Vysočina a Oboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina zajistit přípravu projektových žádostí a studii proveditelnosti těchto projektů do ROP NUTS 2 Jihovýchod;

Finanční stránku řešilo dne 18. 12. 2007 zastupitelstvo kraje, které svým usnesením č. 0508/07/2007/ZK schválilo převod finančních prostředků v celkové hodnotě max. 1 155 mil. Kč z Fondu strategických rezerv na přípravu a částečnou realizaci projektů: "Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě" částkou max. 355 mil. Kč, projekt "Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov" částkou max. 380 mil. Kč, projekt "Pavilon pro matku a dítě v Nemocnici Třebíč" částkou max. 260 mil. Kč, projekt "Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod" částkou max. 160 mil. Kč na zvláštní účty jednotlivých projektů. Finance budou uvolňovány v průběhu let 2008 - 2012 postupně dle aktuální potřeby každého projektu.
Návrh řešení Regionální rada Jihovýchod vyhlásila dne 17. prosince 2007 další výzvy k přijímání projektů do Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Celková výše finančních prostředků vyčleněných na tuto výzvu činí 2 593 mil. Kč. Projekty přijímá Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod od 2. ledna 2008 do 29. února 2008.

K podání do této výzvy jsou připraveny studie proveditelnosti a projektové žádosti pro Nemocnici Pelhřimov, p. o., Nemocnici Nové Město na Moravě, p. o. a Nemocnici Havlíčkův Brod, p. o. které připravila ve spolupráci s krajským úřadem a nemocnicemi na základě výběrového řízení externí firma. Tyto dokumenty budou k dispozici na jednání rady kraje.

Radě kraje se navrhuje schválit podání žádostí o poskytnutí podpory v rámci vyhlášené výzvy k předkládání projektů do Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na realizaci projektů:
* "Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě"
* projekt "Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov"
* projekt "Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod".
Projekt pro Nemocnici Třebíč, p. o. bude předložen do následující výzvy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
podání žádostí o poskytnutí podpory v rámci výzvy k předkládání projektů do Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na realizaci projektů:
* "Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě";
* "Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov";
* "Rekonstrukce budovy interny v Nemocnici Havlíčkův Brod";
ukládá
odboru sociálních věcí a zdravotnictví předložit uvedené projekty do Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 29. 2. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz