Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2008-27

RK-07-2008-27.doc  RK-07-2008-27pr1.doc  RK-07-2008-27pr2.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-07-2008-27
NázevProjekt VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou
Zpracoval K. Ubr
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší souhlas kraje s předložením projektové žádosti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou (dále jen "SPŠ") do programu Finanční mechanismus EHP/Norsko a souhlas se spolufinancováním z prostředků kraje v případě výběru projektu.

Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou připravuje investiční projekt "Modernizace a technické vybavení VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou" dle 3. výzvy programu Finanční mechanizmus EHP/Norsko. Ve svém projektu předpokládá SPŠ finanční spoluúčast (spolufinancování ve výši 15%) z rozpočtu kraje ve výši 1 999 825 Kč, proto požádala OŠMS o projednání v radě kraje (materiál RK-07-2008-27, př. 1).
Cílem projektu je zvýšení úrovně výuky technických oborů (úprava prostorových podmínek pro vzdělávání). Projektový záměr je uveden v materiálu RK-07-2008-27, př. 2. Uzávěrka předkládání projektových žádostí je 29. 2. 2008 a jedná se poslední výzvu. Předpokládaná doba realizace projektu je rok 2009. SPŠ předpokládá, že v případě poskytnutí spolufinancování z rozpočtu kraje ve výše uvedené výši na začátku realizace projektu bude schopna při splnění podmínek programu (10% záloha, financování v tříměsíčních intervalech) zabezpečit průběžné financování realizace projektu.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje projednat předložení projektové žádosti a navrhuje souhlasit s předložením žádosti a souhlasit se spolufinancováním z rozpočtu kraje maximálně do výše 2 mil Kč.
Realizace projektu přispěje ke zlepšení materiálních podmínek pro vzdělávání v technických oborech v průmyslovém regionu a vytvoří podmínky pro činnost technického centra mládeže. Projekt rovněž zahrnuje vytvoření prostorového zázemí pro integraci environmentální výchovy do výuky v technicky zaměřené škole.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky. V případě schválení projektové žádosti a financování z prostředků Finančního mechanizmu EHP/Norsko bude třeba vyřešit samostatným materiálem do zastupitelstva kraje finanční krytí (z Fondu strategických rezerv) na spolufinancování projektu "Modernizace a technické vybavení VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou".

Odbor majetkový:
Stanovisko bude předloženo přímo na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s předložením projektu "Modernizace a technické vybavení VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou" dle projektového záměru v materiálu RK-07-2008-27, př. 2 Vyšší odbornou školou a Střední průmyslovou školou Žďár nad Sázavou do programu Finanční mechanizmus EHP/Norsko;
* se spolufinancováním projektu "Modernizace a technické vybavení VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou" dle projektového záměru v materiálu RK-07-2008-27, př. 2 maximálně do výše 2 mil. Kč, a to v případě schválení projektové žádosti a financování z prostředků Finančního mechanizmu EHP/Norsko.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor
Termín 29. 2. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz