Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2008-26

RK-07-2008-26.doc  RK-07-2008-26pr1.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-07-2008-26
NázevPropagace technických odvětví a oborů vzdělávání.
Zpracoval K. Ubr
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší souhlas se zapojením kraje do aktivity na podporu propagace technických odvětví a technických oborů vzdělávání.

Na základě dobré praxe z Moravskoslezského kraje prezentované na konferenci projektu Institut trhu práce byla Institutem trhu práce v Jihlavě zahájena příprava aktivity na podporu propagace technických oborů v kraji Vysočina. Záměr je popsán v materiálu RK-07-2008-26, př. 1.
Přípravná skupina (Institut trhu práce, Krajská hospodářská komora, OŠMS) sestavila obsahový záměr aktivity, předběžně jej projednala s některými firmami, podle zájmu vytipovala možná místa realizace a předběžně stanovila termíny. V současné době se konkretizují aktivity a dle nich bude připraven rozpočet.
Návrh řešení OŠMS navrhuje radě kraje vyjádřit aktivitě podporu a souhlasit se zapojením kraje do její přípravy a realizace.
Aktivita je přímo zaměřena na propagaci technických odvětví a oborů v kraji Vysočina. Je založena na partnerství regionálních institucí a podporuje přímou komunikaci mezi firmami a středními školami a rodiči, žáky a výchovnými poradci základních škol. Aktivita je v souladu se závěry jednání s firmami o nedostatku zaměstnanců v technických profesích a je v souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
podporuje
propagační aktivity technických odvětví a oborů vzdělávání a
souhlasí
se zapojením kraje Vysočina do přípravy a realizace aktivity na podporu propagace technických odvětví a oborů vzdělávání dle materiálu RK-07-2008-26, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 30. 11. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz