Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2008-14

RK-06-2008-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-06-2008-14
NázevZahájení jednání se společností KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., se sídlem Pelhřimov o koupi pozemku
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o potřebu koupě pozemku od právnické osoby pro výstavbu skladu soli pro KSÚSV v Pelhřimově.
V loňském roce se na odbor majetkový obrátila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Pelhřimov se žádostí o zajištění koupě části pozemku par. č. 2413/3 - ost. plocha, manipulační plocha v k. ú. a obci Pelhřimov. Tento pozemek sousedí s areálem provozu Pelhřimov KSÚSV. Na části uvedeného pozemku má KSÚSV v úmyslu vystavět nový sklad soli, neboť stávající sklad neumožňuje větší předzásobení v letních měsících, kdy je posypová sůl levnější. Dle žádosti se jedná o cca 170 m2. Vlastníkem tohoto pozemku je společnost KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., Pelhřimov,
Zástupci KSÚSV, provoz Pelhřimov již předběžně jednali s ředitelkou společnosti Ing. Drahošovou, která jako předpoklad prodeje části výše uvedeného pozemku požaduje získání části pozemku par. č. 3434/5 o výměře cca 250 m2 do vlastnictví této společnosti. Jedná se o pozemek, který má ve vlastnictví Město Pelhřimov a představuje svah při silnici I/34 směrem na Kamenici nad Lipou. O získání uvedeného pozemku do vlastnictví společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., Pelhřimov bylo jednáno s městem Pelhřimov a Zastupitelstvo města Pelhřimov na svém zasedání dne 18. 12. 2007 neschválilo zveřejnění záměru převodu uvedeného pozemku z vlastnictví města Pelhřimov. Důvodem neschválení byla skutečnost, že město pozemek získalo bezúplatně od Ředitelství silnic a dálnic ČR a smluvně se zavázalo pozemek po dobu 10 let nepřevést z vlastnictví města na třetí osoby. O této skutečnosti byla informována společnost KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s.
KSÚSV se nyní znovu obrátila na OM se žádostí o zahájení jednání s společností KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., Pelhřimov o možnosti koupě části výše uvedeného pozemku.
Návrh řešení OM navrhuje zahájit se společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., Pelhřimov jednání o koupi části pozemku par. č. 2413/3 - ost. plocha, manipulační plocha v k.ú. a obci Pelhřimov o výměře cca 170 m2. Sklad soli je zařazen do střednědobého investičního plánu a koupě pozemku je nezbytná pro možnost výstavby skladu. Přístavba ke stávajícímu skladu soli není možná, neboť by byl znemožněn příjezd k nakládacímu zařízení na inertní materiál.
Usnesení předpokládá rozhodnout zahájit jednání se současným vlastníkem požadovaného pozemku o možnosti jeho prodeje do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaKrajská správa údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Pelhřimov požádala o zajištění koupě části pozemku za účelem výstavby nového skladu soli a účastnila se jednání možnosti koupě pozemku dle požadavku společnosti KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., Pelhřimov.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s koupí části pozemku par. č. 2413/3 - ost. plocha, manipulační plocha v k.ú. a obci Pelhřimov pro výstavbu nového skladu posypové soli.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání se společností KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade a.s., se sídlem Pelhřimov, Myslotínská 1429, IČ 26069601 o možnosti prodeje části pozemku par. č. 2413/3 - ost. plocha, manipulační plocha v k.ú. a obci Pelhřimov do vlastnictví kraje Vysočina pro výstavbu nového skladu posypové soli v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, provoz Pelhřimov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz