Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2008-36

RK-06-2008-36.doc  RK-06-2008-36pr1.jpg  RK-06-2008-36pr2.jpg  RK-06-2008-36pr3.jpg
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-06-2008-36
NázevInteriérová úprava vestibulu sídla kraje
Zpracoval E. Janoušková, I. Šmídová
Předkládá S. Zikmundová
Počet příloh
Popis problémuV souladu s přijatou vizí Krajského úřadu kraje Vysočina hodláme upravit prostory vestibulu hlavního vstupu do sídla kraje Vysočina z ulice Žižkova. Nová image vestibulu by měla podtrhnout vstřícnost, dostupnost služby, otevřenost všem podnětům, respekt, profesionální úroveň a moderní metody poskytované služby vůči partnerům krajského úřadu i celého kraje navenek. Interiér by měl působit přátelsky a optimisticky.
Domníváme se, že tohoto výsledku lze dosáhnout vhodným použitím prvků drobné architektury a interiéru jako například posezení, voda, zeleň, osvětlení, barevnost atd.
Na základě těchto požadavků byli vyzváni v červenci 2007 architekti Ing. arch. Zuzana Hrubešová a Ing. arch. Jaroslav Huňáček k předložení architektonické studie, která navrhne komplexní řešení prostoru s důrazem na jeho základní funkce, a to:
- místo prvního kontaktu s krajem a krajským úřadem,
- informování,
- ukázka charakteristických atributů kraje (významné počiny, výrobky, tradice).
Oba architekti zpracovali a předložili studii ve variantách, které mimo jiné konkretizují stavební, interiérové a technologické požadavky z hlediska ceny a doby realizace.
Návrh řešení Na pracovním jednání konaném dne 30. 1. 2008 byly jednotlivé varianty architektonických studií posouzeny a jako nejvhodnější vyhodnocena studie Ing. arch. Zuzany Hrubešové, viz přílohy RK-06-2008-36, př. 1, 2 a 3. Její řešení je systémové, využívá prvky současného vybavení vestibulu, umožňuje zlepšit pracovní podmínky pro pracovnice recepce (zateplení a zamezení průvanu), doplněním osvětlení a barevnosti lépe naplňuje požadavky nové image vestibulu.
Při projednávání rozpočtu kraje byla v kapitole Krajský úřad schválena částka 300 tis Kč na úpravy vestibulu a 200 tis Kč na interierové vybavení vestibulu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zprávu ředitelky krajského úřadu o provedení interiérové úpravy vestibulu budovy A sídla kraje Vysočina.
Odpovědnost OHS
Termín 30. 6. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz