Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2008-12

RK-06-2008-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-06-2008-12
NázevZměny akcí v příloze M1 rozpočtu, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o vyřazení akce u objektu, který by měl být výhledově opuštěn a zařazení jiné akce na budově stejného správce.
Schválený rozpočet kraje Vysočina pro rok 2008 obsahuje v kapitole Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství (rozpis položky proveden v příloze M1) akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice n. P. - rekonstrukce kanalizace". Tato akce se týká jedné z celkem 11 lokalit v užívání školy. Konkrétně se jedná o dílny v Nádražní ulici. V souvislosti s projednáním záměru Centrum zelených vědomostí Bystřice nad Pernštejnem (objekt školního statku) byl zpracován i materiál popisující stav a využití všech budov a návrh koncepce předpokládaného a potřebného vývoje majetkového fondu školy. Dle tohoto materiálu se předpokládá, že objekt v Nádražní ulici by měl být opuštěn. OM s ohledem na tyto skutečnosti nepovažuje za ekonomické investovat do této budova finanční prostředky.
Další z objektů školy v ulici Kulturní by měl být dle návrhu koncepce nadále využíván pro potřeby školy. Objekt potřebuje opravu střechy včetně světlíků.
Návrh řešení OM navrhuje vyřadit akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice n. P. - rekonstrukce kanalizace" z přílohy M1 a akce nerealizovat. OM dále navrhuje využít rozpočtované prostředky a zařadit novou akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická, Bystřice n. P. - oprava střechy Praktické školy" do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje na rok 2008 s tím, že finanční krytí této nově zařazené akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu. U nově navrhované akce se předpokládá v roce 2008 zajištění kompletní projektové a investiční přípravy. Akce by byla stavebně realizována v roce 2009.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení.
Odbor školství mládeže a sportu souhlasí s návrhem změn v příloze M1 rozpočtu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
vyřadit akci ,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice n. P. - rekonstrukce kanalizace" z přílohy M1 rozpočtu a zařadit novou akci ,, VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická, Bystřice n. P. - oprava střechy Praktické školy" do přílohy M1 rozpočtu, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje na rok 2008 s tím, že finanční krytí této nově zařazené akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín únor 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz