Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2008-07

RK-06-2008-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-06-2008-07
NázevZařazení nové akce ,,Střední škola technická Žďár nad Sázavou DM - Havárie výměníkové stanice TUV a MAR" do rozpočtu kraje
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o řešení havárie na objektu ve vlastnictví kraje.
Dne 21.1.2008 v dopoledních hodinách byl zjištěn únik teplé užitkové vody přes izolaci zásobníku, který zajišťuje zdroj teplé vody pro domov mládeže Střední školy technické ve Žďáře na Sázavou. Po demontáží izolace a následné odborné prohlídce bylo navrženo a realizováno provizorní zabezpečení ohřevu odbornou firmou Milan Mittig, Stržanov 83, 591 02 Žďár nad Sázavou, IČ 13651692. Dále došlo k objednání nové nerezové akumulační nádrže. Systém dálkového vytápění a regulace nedovoluje pouze osazení nádrže, ale je nutné současně upravit ovládání a programování ze strany uživatele. Proto budou současně provedeny i výměny elektroinstalací včetně rozvaděče a nezbytné stavební a instalační práce, čímž dojde k technickému zhodnocení objektu. Tento stav si s ohledem na potřebu okamžitého řešení havárie (zajištění TUV pro objekt v co nejkratším čase) vyžaduje přímé zadání veřejné zakázky malého rozsahu předem určenému zhotoviteli. Při následné technické pomoci byla stanovena a projekčně zpracována dokumentace včetně výkazu výměr. Náklady podle položkových rozpočtových nákladů v cenách ÚRS jsou vyčísleny na 420 089 Kč bez DPH.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce ,,Střední škola technická Žďár nad Sázavou DM - Havárie výměníkové stanice TUV a MAR" do rozpočtu kraje. Dále návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření k zajištění finančního krytí akce v příloze M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje na rok 2008 v celkové výši 500 tis. Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje.
Současně je podávána informace o rozhodnutí o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu na uvedenou akci členem rady kraje pro oblast financí a majetku Miroslava Houšky (podle Čl. 2, odst. (7) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina - naléhavé časové důvody) zhotoviteli Milan Mittig, Stržanov 83, 591 02 Žďár nad Sázavou, IČ 13651692.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k provedení rozpočtového opatření dle návrhu usnesení. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 12. 2. 2008 činí 28 112 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Střední škola technická Žďár nad Sázavou DM - Havárie výměníkové stanice TUV a MAR" do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, rozpočtu akce Střední škola technická Žďár nad Sázavou DM - Havárie výměníkové stanice TUV a MAR" (kapitálové výdaje) o částku 500 tis. Kč a snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku;
bere na vědomí
rozhodnutí člena rady kraje pro oblast financí a majetku Miroslava Houšky o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu na akci "Střední škola technická Žďár nad Sázavou DM - Havárie výměníkové stanice TUV a MAR" dodavateli Milan Mittig, Stržanov 83, 591 02 Žďár nad Sázavou, IČ 13651692.
Odpovědnost odbor ekonomický, odbor majetkový
Termín únor 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz